Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Remi u Humskoj.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 1;1, u prvom „večitom derbiju“ u sezoni 2022/2023, a 168. u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ...

Crveno-beli su u meč ušli sa ciljem da dođu do gola što pre, pa je Strahinja Eraković u 4. minutu propustio dobru šansu nakon što je veoma loše šutirao sa 6-7 metara.

U 17. minutu Aleksandar Popović je morao dva puta da spašava svoju mrežu, prvo je sa oko 20 metara Aleksandar Katai šutirao, ali je Popović veoma lepom paradom sprečio da lopta završi u njegovoj mreži, a iz kornera koji je usledio šutirao je glavom Seku Sanogo, no ostalo je 0:0 nakon što je Popović bio savršeno postavljen.

U 20. minutu Marko Živković je uputio centaršut, ali je to uradio loše pa je Zvezda lako otklonila opasnost.

Sedam minuta kasnije viđen je jedan od najlepših trenutaka na poslednjih nekoliko derbija, kada je Osman Bukari jednu izbačenu loptu uhvatio na veoma lep način, raspalio po lopti i uz malu pomoć stative je poslao u mrežu za 1:0.

Nakon gola igrači Zvezde su se povukli, a inicijativu je preuzeo domaći sastav, i to je donelo dve šanse. Prvo je u 38. minutu Kvinsi Menig nakon centaršuta Fusenija Dijabatea promašio loptu i šutnuo Nemanju Milunovića umesto nje, dok je u 42. Dijabate fauliran, Bibars Natho centrirao, a Svetozar Marković sjajno reagovao i glavom šutirao.

Uspeo je Milan Borjan da zaustavi njegov šut, ali je veliko pitanje da li bi gol bio priznat i da je lopta ušla u mrežu, s obzirom na to da ga je lopta pogodila u ruku od koje se odbila ka golu Zvezde.

Početak drugog poluvremena protekao je u velikoj inicijativi Partizana koja se isplatila u 56. minutu, kada je Natho centrirao iz prekida, Aleksandar Katai probao da izbije loptu, zakačio Živkovića. Iako je meč prvobitno nastavljen, posle par minuta Milan Mitić, arbitar utakmice, je nakon poziva iz VAR sobe pokazao na belu tačku. Natho je preuzeo odgovornost, šutirao, pogodio sam ugao, pa je Borjan, iako je „pročitao“ nameru Izraelca, savladan za 1:1.

Od tog momenta rasplamasala se borba na obe strane, Rikardo je u 72. minutu promašio zicer nakon greške Sanoga, oduzeo mu je loptu, šutirao, ali je to uradio veoma loše, pa je ostalo 1:1, dok je kod Zvezde Katai promašio dobru priliku, potom je i Bukari zakasnio sa pasom za mladog Stefana Mitrovića, te je propala kontra crveno-belih.

Na kraju, treći uzastopni derbi u Humskoj okončan je rezultatom 1:1, i to po meri Zvezde, koja je zadržala sedam bodova viška u odnosu na Partizan i napravila veliki korak ka odbrani šampionske titule, s obzirom na to da crno-beli moraju da ne samo dva puta pobede večitog rivala do kraja šampionata, već se nadaju i još jednom kiksu ekipe Miloša Milojevića.

U suprotnom, čini se da je šampionska trka već rešena…

Partizan – Crvena zvezda 1:1

(Natho 56 penal – Bukari 27)

Stadion: Partizana u Humskoj; Sudija: Milan Mitić

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Traore, Belić (od 68. Jović) – Dijabate, Natho (od 84. Natho), Menig (od 68. Andrade) – Rikardo (od 89. Baždar)

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić (od 57. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Bukari, Katai (od 83. Kulibali), Ivanić (od 68. Kanvga) – Pešić (od 69. Mitrović)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 9. kolo

Utorak:

Novi Pazar – Spartak Subotica 2:0 (1:0)

(Mijić 13, Nikčević 48 penal)

Napredak – Mladost GAT 1:0 (1:0)

(Šarić 21)

Vojvodina – Radnički Niš 3:0 (2:0)

(Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82)

Sreda:

Voždovac – Radnik 4:1 (1:1)

(Burmaz 42, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90+4 – Spasić 34)

Javor – Kolubara 0:1 (0:1)

(Filipović 24)

TSC Bačka Topola – Radnički Kragujevac 2:0 (1:0)

(Vukić 36, Đakovac 90+3)

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

(Natho 56 – Bukari 27)

Četvrtak:

18.00 Čukarički – Mladost Lučani

Partizan - Crvena zvezda 1:1