Foto: Nova.rs Žikica Babović

Uh, kako je lepo biti navijač Novaka Đokovića u Nemačkoj tokom Evropskog prvenstva u fudbalu.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!


Foto Nova .rs

Tačno je da svaki razgovor koji se započne sa „da li ste vi iz Srbije“, nastavlja sa „pa zašto ste onako slabo igrali“, ali sada se stvari na Evru drastično menjaju.

Završnica je fudbalskog turnira i fokus onih koji nisu Španci, Francuzi, Englezi ili Holanđani, polako klizi ka Vimbldonu, Olimpijskim igrama, pa čak i biciklizmu ili Formuli 1.

U centru Dizeldorfa juče smo sedeli u pabu prepunom Engleza, koji su ostali posle utakmice sa Švajcarskom i prolaska u polufinale. Dortmund im je blizu, sutra tamo igraju s Holađanima, pa još uvek „odbijaju“ da napuste grad mode, kulture, sajmova, moderne arhitekture, marketinga… Zli jezici bi rekli i prostitucije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pažljivo su Englezi pratili snimak trke za Veliku nagradu Britanije, na kojoj je posle 945 dana pobedio Britanac Luis Hamilton. Sedmostruki svetski prvak Formule 1 je do 104. pobede u karijeri došao prvi put od decembra 2021, kada je u Saudijskoj Arabiji prošao kroz cilj kao najbrži.

Hamilton je tako postao prvi vozač koji je koji je devet puta pobedio na jednoj stazi.

Englezi su u transu, fudbaleri su im u polufinalu Evra, opet se peva pesma „Football’s Coming Home“, ali Hamilton je u ovom trenutku ukrao slavu „Gordom Albionu“ jer je ušao u istoriju.

Ali samo do momenta kada je Novak Đoković izlašao na travu Vimbldona. Da počisti Holgera Runea u osmini finala Grend slema sa 6:3, 6:4, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Domaćine u pabu pitamo da gledamo Novaka i dobijamo pozitivan odgovor bez trenutka razmišljanja.

Englezima baš i nije pravo, ali ćute, Vimbldon je u pitanju. Na svim ekranima Novak vrši fisiju nad Runeom, cepa mu atome na delove, ali nam je malo i neprijatno jer Rune poštuje Novaka. Malo nam je neprijatno i zbog Engleza, jer bi oni voleli da je situacija obrnuta.

S tribina se čuju zvižduci, Đokovića konstantno provociraju.

Gazda lokala pokušava da skrene temu i kaže nam da su na Olimpijskim igrama u košarci glavni favoriti Srbija, Grčka i Francuska. Za Amerikance samo odmahuje rukom. Sad nam malo postaje i jasno kako smo uspeli da Novaka usred Dizeldorfa i Evra instaliramo na sve ekrane.

Foto: Nova.rs Žikica Babović

I onda dolazi najlepši deo.

Kada se Novak obraća publici na Vimbldonu. Onoj koja ga konstantno provocira, omalovažava, pa što da ne kažemo i mrzi.

„Svim koji su imali poštovanje imam i ja od srca samo veliko poštovanje. A za sve koji su izabrali da ne poštuju igrače, u ovom slučaju mene, želim vam lakuuu noć“, poručio je Đoković posle meča publici na Vimbldonu, ali to se nije baš svidelo fudbalskim navijačima u Dizeldorfu.

Neka nam oproste, ali nama jeste.

I zato ćemo opet sledeći meč gledati s Englezima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare