Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dušan Tadić, njegov imenjak Vlahović i Aleksandar Mitrović blistaju i u dresu Srbije, ali i u klubovima. Kapiten Ajaksa opet je bio na visini zadatka, mladi napadač bio je strelac za Fjorentinu, dok je rekorder po broju golova prekinuo golgeterski post u Fulamu.

Odlični rezultati Srbije na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru imali su veliki uticaj i na učinak reprezentativaca u klubovima proteklog vikenda.

Dobro raspoloženje koje su doneli sa okupljanja odrazilo se na golove i asistencije Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Filipa Mladenovića, njegovih imenjaka Kostića, Đuričića…

PROČITAJTE JOŠ

Italijani su kompletno 29. kolo igrali u subotu, Lacio Sergeja Milinković-Savića ostvario je važnu pobedu protiv Specije (2:1) uz solidan učinak našeg asa. Na terenu je bio do 72. minuta.

Sasuolo je dočekao Romu sa Filipom Đuričićem kao starterom, a zahvaljujući lepoj asistenciji srpskog reprezentativca domaći sastav je osvojio bod (2:2). Kreativni vezista igrao je do 84. minuta i zaradio žuti karton na samom početku.

Verona je sa Darkom Lazovićem u startnih 11 gostovala Kaljariju i slavila sa 2:0. I on je požuteo, a talentovani vezista Ivan Ilić ostao je na klupi.

Dobrim učinkom mogu da se pohvale i Nikola Milenković i Dušan Vlahović u remiju Fjorentine i Đenoe (1:1). Novi gol za ljubičaste postigao je srpski napadač, gotovo preslikano kao protiv Irske, šutem iskosa sa leve strane u dalji ugao, pa je produžio sjajnu formu.

Vlahoviću je to bio 13. pogodak u Seriji A ove sezone.

U gradskom derbiju Torino i Juventus su igrali nerešeno (2:2), a Saša Lukić je u nastavku, od 65. minuta, doprineo važnom bodu „bikova“ u borbi za opstanak.

Filip Kostić je nastavio sa fantastičnim partijama u Bundesligi, u 27. kolu asistirao je za pobedonosni gol Ajntrahta u derbiju sa Borusijom u Dortmundu 2:1.

Od prvog minuta u timu je bio i Luka Jović koji je takođe imao zapažene poteze, a obojica su odigrala ceo meč. Srpski tandem i klub iz Frankfurta su sada sve bliži plasmanu u Ligu šampiona.

Hofenhajm je poražen na gostovanju Augsburgu (2:1), a Mijat Gaćinović oporavio se od povrede i zaigrao za goste od početka drugog poluvremena.

Verder je bez povređenog Miloša Veljkovića izgubio u Štutgartu (1:0), dok je Nemanja Radonjić sa klupe Herte ispratio remi 1:1 u gradskom derbiju Berlina.

PREPORUČUJEMO I:

Eibar je u 29. kolu La Lige gostovao u Madridu, Real je očekivano slavio (2:0), a Marko Dmitrović je sprečio da poraz bude ubedljiviji. Nemanja Maksimović nije igrao za Hetafe koji je odigrao 0:0 sa Osasunom.

U velikom derbiju je Sevilja dobila Atletiko iz Madriga 1:0 i tim trijumfom vratila Real i Barselonu u šampionsku trku. Nemanja Gudelj je upisao poslednja tri minuta za pobednički tim.

Uroš Račić bio je starter u dresu Valensije i odigrao je celu utakmicu u porazu na gostovanju Kadizu (2:1).

Poljski šampionat protiče u znaku Legije i Filipa Mladenovića. Srpski reprezentativac je ponovo blistao i bio strelac gola, prvog od Legijina četiri u meču sa Pogonom (4:2). U Rusiji je Rubin sa Đorđem Despotovićem (odigrao ceo meč) pobedio Soči 1:0, u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

Nedelja je bio dan za čudesni tandem iz reprezentacije – Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić briljirali su kao i u dresu „orlova“.

Mitrogol je zatresao mrežu u Birmingemu, ali je loša odbrana Fulama uticala da domaća Aston Vila slavi rezultatom 3:1. Srpski rekorder po broju pogodaka ujedno je i prekinuo golgeterski post u Premijer ligi.

Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, Fudbaleri Srbije
Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Naš reprezentativac je u poslednjih 289 minuta na terenu postigao šest golova, od čega pet za Srbiju u prva tri meča kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru. U proseku je tresao mrežu na svakih 48 minuta računajući poslednja četiri duela za klub i reprezentaciju.

S druge strane Ajaks dominira u Holandiji, gostovao je Herenvenu od koga je gubio, a onda je Tadić iz jedanaesterca doneo izjednačenje i najavio trijumf „kopljanika“ od 2:1.

Slavio je i Uroš Spajić (odigrao svih 90 minuta) sa Fejenordom (2:0) protiv Fortune iz Sitarda, u 28. kolu Eredivizije.

U Francuskoj smo videli novo dobro izdanje Stefana Mitrovića čiji Strazbur je slavio u Bordou sa 3:2, a Mihailo Ristić je ušao u 77. minutu i sa Monpeljeom osvojio bod protiv Anžea u gostima (1:1).

Predrag Rajković je bio na golu Remsa u uzbudljivom meču sa Renom (2:2), u okviru 31. kola Lige 1.

U Grčkoj je PAOK sa Andrijom živkovićem izgubio u Atini od Panatinaikosa (3:0), a u derbiju prestonice AEK je ubedljivo izgubio od Olimpijakosa 1:5. Nenad Krstičić je odigrao ceo meč za poraženu ekipu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar