Bogosavac
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Miroslav Bogosavac, fudbaler Čukaričkog na pozajmici u Amkaru, posle dva meseca boravka u Rusiji sumirao je utiske iz Groznog.

Bogosavac je od dolaska u Čukarički u januaru 2017. godine za klub sa Banovog brda, a kruna njegovo boravka u belo-crnom dresu bio je poziv u reprezentaticiju Srbije i duel protiv Nemačke u Volfsburgu (1:1). U međuvremenu, levi bek koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije srpske selekcije postao je član ruskog premijerligaša Ahmata iz Groznog.

PROČITAJTE JOŠ

„Za sada je sve dobro, lepo sam se uklopio, odigrao i tri utakmice, svi su bili zadovoljni. Ni sam nisam očekivao da će se sve ovako brzo odvijati, mislio sam da će mi biti potrebno više vremena za prilagođavanje. Situacija je takva da se borimo za opstanak, ali su svi tu negde, sa dve vezane pobede već bismo bili na željenom mestu“, kazao je na startu razgovora Bogosavac.

Sezona je zbog dobro poznatih okolnosti prekinuta i u Rusiji, zbog opasnosti od pandemije koronavirusa. Bogosavac nam je pojasnio kakva je situacija u Groznom.

„Ovde nema registrovanih slučajeva obolelih od pomenutog virusa. Za sada, život se odvija normlano, nema vanrednog stanja, tržni centri i kafići rade, ljudi na ulicama ne nose maske… Ali, i ovde ima najava da će možda zatvoriti aerodrom, da bi sprečili eventualni dolazak osoba koje su zaražene i koje mogu da ugroze lokalno stanovništvo. Mi u klubu normalno treniramo, za sada je samo prekinuta liga do 15. aprila, videćemo kako će se stvari dalje odvijati“, kazao je levi bek Čukaričkog na pozajmici u Ahmatu, koji je potom dodao:

„Poslednji meč odigrali smo prethodnog vikenda, pred publikom. Sve se brzo odvijalo posle toga, izgledalo je kao da će se ovde šampionat nastaviti“.

Prati svaki korak „brđana“

Bogosavac je istakao da prati rezultate Čukaričkog i da je u stalnom kontaktu sa saigračima.

„Video sam se sa momcima kad sam bio u Srbiji. Pre svakog njihovog meča, dok su u karantinu, čujemo se preko video poziva. Pratim svaki meč Čukaričkog“, kazao je Bogosavac.

O uslovima za rad u klubu Bogosavac ima samo reči hvale:

„Sve je maksimalno dobro organizovano, od sportskog centra gde radimo, do dolaska na trening pod rotacijom. Većina igrača, pa i ja, živimo u hotelu, oni koji su sa porodicama su u kućama, ali blizu nas. Grad je prosečan, ali u ogromnoj ekspanziji, gradi se na sve strane. Družim se uglavnom sa našima u klubu, tu je kondicioni trener Saša Prerad, imamo tu još jednog Hrvata, Albanca… Kvalitet fudbala je na visokom niovu u Rusiji, liga je prilično izjednačena, osim prvih pet-šest timova koji odskaču, a to pokazuje i tabela“.

Levi bek koji je za Čukarički odigrao 107 mečeva, pojasnio je kakav je njegov trenutni status:

„U Ahmatu sam na pozajmici do juna, klub ima pravo otkupa. Iskreno se nadam da ću i ostati ovde, imam sjajne uslove za rad i napredak. Mislim da će Rusi i nastaviti aktuelni šampionat, samo je pitanje vremena kad i kako će se situacija odvijati. Jeste se sve oko mog dolaska u Grozni odvijalo baš brzo, izgledalo je čak kao da ću ostati u Čukaričkom, dok nije stigla ponuda iz Ahmata. Otputovao sam tada u Tursku na pripreme, brzo je došlo do dogovora“, podsetio je Bogosavac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram