Foto: EPA-EFE/Hakon Mosvold Larsen

Fudbalski klub Milvol iz Engleske povukao je gospodski potez, pošto će iz upotrebe povući dres sa brojem 20, koji je nosio tragično preminuli Matija Šarkić.

Crnogorski golman preminuo je 15. juna, a u danu kada bi Šarkić napunio 27 godina oglasio se Milvol i još jednom pokazao da ne zaboravlja Matiju.

„Matije Šarkića se sećamo na dan kada je trebalo da bude njegov 27. rođendan. U njegovo sećanje, klub će povući dres sa brojem 20, a Matiji će biti odata počast na prvoj utakmici u prvenstvu protiv Votforda. Jednom lav, uvek lav“, piše u objavi Milvola.

PROČITAJTE JOŠ:

Milvol i Votford sastaju se 10. avgusta u prvom kolu Čempionšipa. Utakmici će prisustvovati Matijini roditelji, Bojan i Natali, kao i braća Oliver i Danilo.

Tog dana biće prikazan video snimak na velikom ekranu u znak sećanja na Matiju, a utakmica će početi minutom ćutanja u čast Šarkića.

Takođe, klub uvodi nagradu pod njegovim imenom za odbranu sezone. Plan je da se uradi i mural u njegovu čast koji će biti u holu stadiona.

Na društvenim mrežama su se oglasili još neki engleski klubovi za koje je Šarkić nastupao tokom karijere.

Šarkić je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore, dok je za „A“ tim odigrao devet utakmica.

Prve fudbalske korake napravio je u omladinskoj školi belgijskog Anderlehta, nakon čega je prešao u Aston Vilu, gde je i krenula njegova karijera na Ostrvu. Bio je član Vigana, Stratforda, Livingstona, da bi na veliku scenu ušao dolaskom u Vulverhempton. Bio je na pozajmicama u Šruzbjuriju, Birmingemu i Stouku, pre nego što je potpisao za Milvol.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar