Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Slovenije ostvarila je istorijski uspeh plasiravši se u nokaut fazu Evropskog prvenstva po prvi put.

Ovaj uspeh je došao nakon remija protiv Engleske rezultatom 0:0, što im je omogućilo da prođu dalje zahvaljujući i remiju Srbije bez golova protiv Danske. Slovenija je tako zauzela treće mesto u grupi C, iza Engleske i Danske, dok je Srbija završila takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Matjaž Kek izrazio je svoje zadovoljstvo i ponos na tim nakon ovog uspeha.

„Iskreno, nisam očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz ceo dan osećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema,“ rekao je Kek.

On je takođe dodao:

„Izuzetno sam ponosan na ovu ekipu. Videli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Radujemo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sledeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Jako sam ponosan na svoj tim i mislim da je ovo početak novog i lepog doba za slovenački fudbal.“

Slovenija je osvojila treće mesto u grupi sa tri remija: protiv Danske i Srbije rezultatom 1:1, dok je protiv Engleske utakmica završena 0:0. Ovaj plasman je veliki podsticaj za slovenački fudbal i nagoveštava svetlu budućnost za ovu reprezentaciju.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare