Kasper Šmajhel, Ilkaj Gundogan i Majkl Oliver razgovaraju tokom prekida utakmice Danske i Nemačke zbog hapšenja na krovu
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Englez Majkl Oliver biće glavni sudija na meču prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Njegovi pomoćnici biće Stjuart Bart i Den Kuk, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila Tonija Haringtona. U VAR sobi biće takođe Englezi Stjuart Atvel i Džared Džilet.

Utakmica između Crvene zvezde i Benfike biće odigrana u četvrtak od 18.45 časova na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

On se našao u centru pažnje na Evropskom prvenstvu nakon meča Nemačke i Danske u osmini finala  kada je posle gledanja VAR-a dosudio penal za domaćine koji je razbesneo Dance.

„Ovo je najgore suđenje u istoriji fudbala“ rekao je Jakob Andersen koji je prema mišljenju Olivera skrivio penal.

Oliver se u karijeri sretao i sa Crvenom zvezdom i sa Benfikom. Srpskom klubu je sudio u Klužu u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope 2021. godine, kada su crveno-beli slavili sa 2:1. Dosudio je tada dva penala, po jedan na obe strane, s tim što je Katai pogodio za Zvezdu, a Borjan je odbranio udarac Deaka.

Benfiki je Oliver sudio četiri puta i bilans portugalskog kluba je pobeda, remi i dva poraza. Na tri od te četiri utakmice sudio je makar jedan penal.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar