Foto: Tanjug / AP Photo/Matthias Schrader

Luka Jović bio je heroj Srbije u meču protiv Slovenije u okviru drugog kola Evropskog prvenstva koji je završen rezultatom 1:1.

On je postigao gol u petom minutu nadoknade i spasao Srbiju poraza, a posle meča dao je intervju za FSS.

„Ostaje žal što nismo uspeli da uzmemo tri boda. Mislim da bi nam mnogo pomogla u nastavku da pokušamo da se izborimo za prolaz u nokaut fazu. Utakmica je bila teška, igrali smo protiv ozbiljnog i disciplinovanog protivnika i ekipe koja zna šta želi. Na kraju smo se spasili tim golom u nadoknadi, ali mislim da je to bio najrealniji rezultat“.

Ovaj gol podsetio je na sličan koji je postigao protiv Škotske.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam u većini slučajeva dosta niži od većine igrača. Štoperi su po desetak centimetara viši i uvek gledam kako da se izvučem na tu drugu stativu gde mogu telom da se izborim za poiciju. Tako je bilo protiv Škotske, tako je bilo i sad. Mislim da je Mitar u jednom trenutku imao loptu na glavi, ali kad sam video da prolazi, bio sam spreman i postigao sam pogodak“.

Pohvalio je i Ivana Ilića za sjajno izveden korner.

„Super centaršut u poslednjem minutu utakmice koja je bila u zahtevnom tempu po velikoj vrućini i sparini“.

U kaznenom prostoru je bio i golman Srbije Predrag Rajković.

„Rajko je napao prvu stativu da odvuče pažnju, možda je i to pomoglo“.

Jović je objasnio i svoju burnu proslavu.

„Ja sam inače jako povučen i miran i retko se nerviram, ali moram da priznam da sam se iznervirao tokom utakmice. Bilo mi je je krivo zbog celog ambijenta i naših navijača jer mislim da su zaslužili da pobedimo i damo maksimum. Hvala im puno za podršku, mnogo nam to znači, nadam se da će biti tu i protiv Danske.

Foto: Tanjug / Daniel Karmann/dpa via AP

Objasnio je i zašto je dobio žuti karton.

„Problem je bio jer je on mene udario namerno u duelu kad smo pali na zemlju i ja sam se iznervirao. Pritom smo žurili i ja ne volim kad neko pokušava da krade vreme i na kraju im se to vratilo“.

Dobio je pohvale i za igru u defanzivi.

„Ja se trudim da uvek igram maksimalno koliklo mogu. Moj govor tela je takav da ljudi kad me vide misle da ne dajhem svoj maksimum, a uvek kad sam na terenu pokušavam da pomognem ekipi. Taj gol i taj sprint u odbranu, video sam da se otvorila kontra i morao sam da je sprečim“.

Posebno je pohvalio atmosferu u ekipi.

„Mislim da to svi napominjemo, atmosfera u ekipi je nikad boilja. Ovo je najbolja grupa momaka u kojoj sam ja igrao i to nas najviše vuče. Meni kao ni njima nije bitno ko igra, bitni su tim i rezultati. Kad sam ja postigao pogodak oni su srećni, kad oni daju pogodak ja sam srećan.

Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Naglasio je da mu mnogo znači podrška porodice.

„Puno mi znače. Tu mi je cela porodica, nažalost nisu moja deca jer su mali. Tu su mi mama, tata, sestra, zet, verenica i hvala im što mi šružaju podršku i drago mi je da sam im vratio na lep način“.

Jović očekuje težak meč protiv Danske.

„Stil igre imaju sličan Sloveniji, samo viši nivo, kvalitetniji. Igrali smo prijateljsku sa njima, ali to nije isto kao kad igramo meč odluke na Evropskom prvenstvu. Sigurno da ćemo se pripremiti što bolje i pokušati da dođemo do tri boda“.

Očekuje ga i duel sa Simon Kjerom, saigračem iz Milana, ali nije bilo nikakvih „pretnji“.

„Nismo pretili jedan drugom, Simon je kapiten reprezentacije, veliki igrač, veliki čovek, veliki lider i jedva čekam da ga vidim i nadam se da ću ja odneti pobedu“.

Mnoge igrače Danske zna iz serije A, a posebno je istako Hjumlanda, strelca evrogola protiv Engleske.

„Njega sam zapazio i jako mi se svideo kao igrač, ove godine je otišao u Sporting. kao tim su jako dobri, individualno su jako dobri, ali mi moramo da damo maksimum i rezultat neće izostati“.

Ističe da nema kalkulacija pred taj duel.

„Pobeda nas vodi u drugi krug. Išli smo na pobedu i protiv Engleske i Slovenije. Ovo je ozbiljan nivo, sve ekipe imaju svoj kvalitet i ne možete uvek da dominirate. Englezi su nas pritisli, u drugom poluvremenu smo mi pritisli njih. Nismo stvorili velike šanse, ali smo ih dobro pritisli“.

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Protiv Engleke je zbog lošeg prijema ispustio šansu utakmice.

„Iskreno, u tom trenutku sam pokušao da napadnem prostor iza odbrambenog igrača i bio sam u sprintu i kada je krenula lopta ka meni, znao sam da neću moći da se zaustavim. Položaj tela je bio takav da sam bio u međukoraku i nisam mogao da je primim, ali se nadam da ću jednu takvu da primim protiv Danske“.

Imao je i jedna pokušaj makazicama protiv Slovenije.

„Dao sam u Frankfurtu jedan gol makazacima levom nogom, ali to ne računam, nadam se da će protiv Danske ući“.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare