Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, održao je konferenciju za medije pred meč sa Rusijom, na kojoj je posebna tema bio Aleksandar Kolarov.

Srbija i Rusija sastaju se u B Ligi nacija u sredu u 20.45, i to posle fijaska Orlova u baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Naš nacionalni tim izgubio je od Škotske, a zatim je remizirao protiv Mađarske sa 1:1.

Situacija nije sjajna, atmosfera je u timu poljuljana, pa je meč sa Rusima prilika da se popravi utisak.

Srbija je na dnu grupe sa tri boda i pred ispadanjem je u C ligu, Turci su iznad nas sa šest bodova, Rusi i Mađari imaju po osam.

Ipak, centralna tema konferencije bio je Aleksandar Kolarov, koji neće biti akter zbog povrede. Kontroverze je izazvala priča da mu je Inter zabranio da igra, što je revoltiralo Tumbakovića.

 

Prva pitanja došla su iz ruskih medija.

„Svaki meč je motiv za svakog, pa i meč sa Rusima inspiriše, jer su posebna nacija fudbalska, sama po sebi motiviše igrače na maksimum. Pokušaćemo sve da napravimo rezultat, ne zavisi to samo od nas, nego i protivnika“, rekao je Tumbaković na pitanje o motivaciji nakon fijaska.

Onda je Tumbakovića dočekalo pitanje o tome da li očekuje promenu stila igre, što je Rusija uradila u prvom susretu dve selekcije.

„Ruski tim ima jako kvalitetne igrače, polivalentnost može da dovede do toga da trener iznenadi tokom meča i modifikuje, sve je moguće u taboru ruske reprezentacije“, naveo je Tumbaković.

Imate li isti broj igrača na raspolaganju kao protiv Mađara?

„Ne, Saša Lukić ima kartone, Dušan Tadić je povređen i neće biti u sastavu ekipe“.

Ko je kriv za neuspeh zbog kog posle 20 godina ne idemo na Evropsko prvenstvo?

„Kad se slegne, kad se završi Rusija, napravićemo detaljnu analizu, tačno ćemo u glavu gađati krivce, i izvući pouke za budući rad i kvalifikacije, odnosno budući rad u reprezentaciji“, dodao je Tumbaković.

Zašto nije bilo Kolarova protiv Škota i zašto je Tadić napustio reprezentaciju?

„Kad je Kolarov u pitanju, stvari su jasne. Smeta mi posebno medijska ujdurma kada je on u pitanju. Spinuju se stvari koje nisu proverene, Kolarov, da je postojala najmanja šansa da igra, on bi igrao. On je 15 godina reprezentativac, ima 95 mečeva u timu, i on treba nekom da se pravda, da neko ne veruje da ne može da igra. Ja sam na strani Kolarova, verujem njemu i on meni. Da je bilo male šanse da igra, igrao bi. Tadić je osetio povredu u Mađarskoj, upaljena je tetiva, zadnja loža, zato nije u sastavu naše ekipe“, direktan je ovaj put bio Tumbaković.

Naredno pitanje bilo je „da li je Kolarov odbio da šutira penal“, o čemu su spekulisali pojedini mediji.

„Kakav je to momak, reprezentativac, ličnost, to celo spinovanje… To što su mnogi pomislili da nam je falilo što on ne šutira penal, možda ni to nije bilo korektno.“

Da šaljete sada spisak za mart, da li biste zvali Kolarova?

„Naravno da bih ga pozvao“, rekao je Tumbaković i dodao da se ne zna ko će biti kapiten kada nema Kolarova i Tadića i da to zavisi od zdravstvenog biltena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare