Foto: Phil Oldham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraj jedne ere.

Kristijano Ronaldo je u redove Mančester junajteda stigao iz Juventusa kao svojevrsni spasilac, navijači su bili oduševljeni, ali je nakon samo godinu i po dana došlo do rastanka nakon krajnje šokantnih nekoliko meseci.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je prve sezone drugog mandata bio najbolji igrač tima sa Old Traforda, malo po njenom završetku postlao je jasno da postoje određeni problemi, pošto je propustio turneju po Tajlandu i Australiji.

Tada je to pravdano „ličnim razlozima“, ali su, uz priče o njegovoj želji da bude uz suprugu Georginu nakon što im je preminuo tek rođeni sin i izjave kluba da je sve to bilo deo plana, počeli da se promaljaju izveštaji njegove navodne želje da želi da promeni klub.

Iako je bilo haotično u završnici letnjeg prelaznog roka, nije uspeo da se izbori za odlazak, ali je izbačen iz startne postave i šansu je dobijao tek periodično. Ipak, Erik ten Hag je iz dana u dan ponavljao da „Ronaldo nije na prodaju“ sve do njegovog intervjua sa Pirsom Morganom, u kom je Ronaldo izneo niz kritika na račun kluba, trenera, odluka uprave, saigrača…

Od tog 14. novembra trajala je neizvesnost o njegovoj sudbini, a čelnici Junajteda su presekli i raskinuli ugovor sa svojom prvom zvezdom:

„Kristijano Ronaldo je napustio Mančester junajted nakon međusobnog dogovora sa trenutnim efektom. Klub mu zahvaljuje na doprinosu tokom njegova dva mandata na Old Trafordu“, navedeno je na Tviteru engleskog giganta.

Nedugo potom oglasio se i sam Ronaldo:

„Nakon razgovora sa klubom, dogovorili smo se da okončamo ugovor. Volim Mančester junajted i navijače, to se nikada neće promeniti. Vreme je za novi izazov. Želim Junajtedu sve najbolje“, naveo je Ronaldo u izjavi koju je preneo italijanski novinar Fabricio Romano.

BONUS VIDEO Kako postati Ronaldo, makar za volanom: 110.000 evra za polovni automobil poznatog fudbalera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar