Kristijano Ronaldo Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristijano Ronaldo je igrama na terenu zaslužio najviše moguće poštovanje koje jedan profesionalni sportista može da dobije, ali čuveni Portugalac koristi svaku moguću priliku da to nasleđe ukalja ponašanjem koje bismo u najmanju ruku mogli da opišemo kao detinjasto.

Poslednji primer dogodio se tokom utakmice njegovog Al Nasra i ekipe Al Šabab, koju je tim za koji Portugalac nastupa dobio rezultatom 3:2.

Naime, tokom meča navijači Al Šababa su sa tribina uzvikivali „Mesi, Mesi“.

PROČITAJTE JOŠ...

Ronaldo, koji je inače postigao jedan od tri gola svog tima, na to je odreagovao malo burnije nego što je verovatno iko zamišljao da će reagovati, pa je tako navijače ovog tima, ali i sve ljubitelje fudbala koji su pratili utakmicu, „počastio“ jednim krajnje prostačkim gestom.

Sam Ronaldo je to nazvao „gestom radosti koji nije sramotan“, dok su Saudijci imali nešto drugačije viđenje tog njegovog gesta pa je popularni CR7 dobio suspenziju od jedne utakmice.

Sa razlogom ili ne, procenite sami:

Ovo Ronaldu nije prvi put ne samo u skorije vreme, već u 2024. godini da je uradio nešto zbog čega se zgrozio čitav fudbalski svet. Tako je posle poraza od Al Hilala za koji igraju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić jedan navijač pred Ronalda bacio dres Al Hilala, što je Portugalca iznerviralo pa je dres pokupio i obrisao genitalje njim. 

I ranije je Ronaldo pokazivao znake nezgodnog temperamenta, pa je u decembru izgubio živce nakon primljenog gola na utakmici protiv Al Itihada, mesec dana ranije u okviru Kupa kralja protiv Al Etifaka je išao dotle da je tražio da sudija utakmice bude zamenjen nakon što mu je poništen pogodak, u avgustu je zbog Sergeja Milinković-Savića, koji je dobio nagradu za igrača utakmice uprkos porazu od Al Nasra u finalu Arapskog klupskog šampionskog kupa, odlučio da se žali kod organizatora jer nije on dobio nagradu (doduše, zaslužio je zbog dva gola)…

Takođe, ostaće zabeleženo i da je Ronaldo jednog kamermana polio vodom jer ga je snimao.

Sve ovo se dešavalo u rasponu od jula 2023. do februara 2024. godine.

I ranije je Ronaldo imao ozbiljne ekcese (svima je još uvek u sećanju bacanje trake i odlazak sa terena na utakmici protiv Srbije u Beogradu – usledila je humanitarna akcija koja je pomogla jednom dečaku uprkos sramnom pokušaju sabotaže), pa će iza Portugalca, kad završi karijeru, ostati slatko-gorki ukus.

Sladak, jer je za sobom ostavio neke neverovatne podvige (sve skupljeno u skoro tri sata kvalitetnog fudbalskog programa), ali i gorak jer se nije libio da pokaže ružnu stranu temperamenta i da nesportskim gestom baci u senku sve dobro što je uradio.

Ronaldo se nalazi u delu karijere kada je kraj na vidiku (mada s obzirom na kvalitet igara, čini se da bi Portugalac lako mogao bar još pet-šest godina), ali ga ni sve što je osvojio, ni činjenica da je igrao za Mančester junajted, Real Madrid i Juventus, nisu naučile da sportski prihvati neuspeh i da nauči da se ponaša kao šampion.

Ovako, ostaće za njim, pored svih golova, titula i nagrada, i činjenica da je sve to ispratio ponašanjem koje više priliči dečacima u periodu pre polaska u školu nego igraču koji je pretendovao na status najboljeg svih vremena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar