Foto: FSS

Kosta Nedeljković (18), mladi fudbaler Aston Vile, dobio je poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija, i po prvi put imaće šansu da debituje u dresu nacionalne selekcije Srbije.

Srbija će igrati protiv Španije u četvrtak, 5. septembra od 21 časova, dok će tri dana kasnije u 2. kolu A Lige nacija igrati protiv Danske od 18 časova.

Fudbaleri Srbije se u Staroj Pazovi pripremaju za predstojeće duele u Ligi nacija, a Nedeljković se raduje meču na Marakani, mestu gde je i stasao kao igrač u dresu Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

„Osećaj boravka u Pazovi mi je poznat, ovde smo se uvek svi lepo osećali, prvo kroz mlađe selekcije, a sada Bogu hvala i sa A reprezentacijom“, rekao je Nedeljković, prenosi zvanični sajt FSS.

Nedeljković je umalo otišao i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto ga je Piksi uvrstio u širi spisak.

„Bio sam i na širem spisku pred Evropsko prvenstvo, teški trenuci za mene zbog povrede. U januaru sam potpisao za Aston Vilu, ostao u Crvenoj zvezdi šest meseci, ali već u februaru sam imao povredu koja me je više od dva meseca odvojila od terena. Posle kasnog oporavka nije bilo realno da budem spisku na EP, ali evo dva, tri meseca kasnije tu sam, zdrav i spreman da pomognem reprezentaciji.“

Selektor Srbije Dragan Stojković je bio spreman da menja i formaciju u reprezentaciji zbog Nedeljkovića.

„Ja sam skroman, ali mora da vam imponuje kad čujete tako nešto, da selektor zbog vas želi da menja formaciju, pogotovo zbog igrača koji ima 18 godina. Sve to mi daje veliku motivaciju i samopouzdanje da pružam 300 odsto na terenu. Trudiću se da dam svoj maksimum i pomognem saigračima na terenu.“

Pričao je zatim Nedeljković i o Premijer ligi, gde će u narednim godinama nastupati, nada se redovno.

Foto: AP Photo/Rui Vieira

„Moje mišljenje je da je najbolja. I najteža. Sanjao sam ove trenutke, imao minutažu u sve tri utakmice, sve ide svojim tokom. Igrao sam ranije i sa Zvezdom protiv Sitija, utakmice u Ligi šampiona. Generalno, ono što je najsvežije, duel sa Vardijem, iznudio sam taj žuti karton… Imao sam devet, deset godina kada je Lester ušao iz Čempionšipa i postao senzacija, osvojio Premijer ligu sa Vardijem i ostalim igračima, svima poznatim. I sada igram protiv tog Vardija, legende.“

On je istakao da mu je žao što će Aleksandar Mitrović zbog povrede da propusti duele protiv Španije i Danske.

„Ima jedna slika od pre desetak godina, tada je bio u Anderlehtu, njegova braća od tetke žive u mojoj ulici u Smederevu, često je dolazio, a ja igrao fudbal na ulici… Posle sam dobio i šorts, dres Njukasla“, dodao je Nedeljković.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare