Vanja Drkušić u dresu Crvene zvezde
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za medije pred meč sa Interom (utorak, 21 sat) u drugom kolu Lige šampiona.

Vanja Drkušić, štoper Crvene zvezde, jedan je od onih koji konkuriše za mesto u startnoj postavi za utakmicu protiv Intera. Ukoliko on bude u startnih 11, Zvezda će verovatno igrati sa trojicom u zadnjoj liniji. Drkušić je bio povređen ili bolje reći nedovoljno spreman za meč protiv Benfike, ali je protiv Železničara iz Pančeva u Superligi Srbije dao čak i gol za vikend.

„Mislim da, hajde kad pričamo o fudbalu, da ne možete jednog igrača koji je nespreman da stavite da igra, performanse se tu umanjuju, a verovatnoća je i da će igrač da se povredi. Tu je medikal, tu su fitnes treneri, gledamo kada je optimalan koliko igrač može da odigra. Paušalno gledati, da neko trenira dva treninga posle povrede, to ne pije vodu. Ušli bismo u dublju analizu, Vanja je odigrao utakmicu, on je važan kao što su svi bitni. Imamo planove, nešto smo trenirali, sutra ćemo u par sati pred početak da se opredelimo za tim za koji smatramo da će sutra moći da nam donese benefit“, istakao je Milojević.

PROČITAJTE JOŠ:

I mladi Andrija Maksimović traži svoj debi u Ligi šampiona i to sa samo 17 godina. Maksimović je zablistao u večitom derbiju protiv Partizana (0:4), a na tom meču upisao je i asistenciju.

„Šta znači rizikovati, ako neki igrač trenira i igra, šta znači rizikovati? Odigrao je dosta dobru utakmicu, to je jedno dete koje je zaslužilo šansu, kao i Prucev, kojui tu sa nama. Oni znaju kako mi funkcionišemo, kako ja funkcionišem, na njima je da ćute i da rade, a mi ih pratimo, neki put možda ta odluka kasni zbog drugih stvari, ali na kraju dobiješ ono što zaslužiš.“

Inter već dugo godina gradi sistem 3-5-2 i Milojević je imao samo reči hvale za to.

„Mislim da sam razumeo. Znate kako, fudbal bez fizike ne možete da igrate, mislim da Inter ima jako, jako dobar sistem, način igre, stil igre, oni od toga ne odstupaju, godinama dobro igraju. Kada vi to imate, igrači lakše igraju, sa pozicioniranjem možete tu energiju jednostavno da rasporedite na najbolji mogući način. Imate starije igrače, hajde da kažem koji su iskusniji, koji mogu da reše utakmicu, a meč traje 90 minuta i moramo da obratimo pažnju na to.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar