Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

"Benzema je Spajdermen, K9 je Vulverin, K9 je vaš vratar u zgradi i vaš najbolji prijatelj. K9 je vaša baba, K9 je predsednik Sjedinjenih Američkih Država. K9 je vaš pratilac na padobranu. K9 je vaš anđeo čuvar. K9 je Bog", rekao je legendarni Iker Kasiljas, bivši golman Reala, nedavno o francuskom napadaču.

Het-trik na dve uzastopne utakmice Lige šampiona u nokaut fazi, pa pogodak za prolaz u polufinale. E, to je Karim Benzema.

U dosadašnjem delu Lige šampiona najbolji je pokazatelj te Realove autentične šampionske arogancije.

PROČITAJTE JOŠ

I nikada nije otpisan, pa ni kada u prvom meču pobedi Čelsi 3:1 u gostima, a onda na svom terenu gubi 3:0 od prvaka Evrope.

Trenutak magije Luke Modrića i gol Rodriga odveli su borbu za polufinale Lige šampiona u produžetke, da bi u dodatnih pola sata na scenu stupio Benzema.

U prvom meču protiv Čelsija demonstrirao je koliko je moćan iako ima 34 godine, dok je u revanšu golom u produžecima rešio pitanje polufinaliste.

Protiv Pari Sen Žermena je pokazao da nikada ne staje i kako kažnjava i najmanje gluposti koje neko napravi u odbrani.

PSŽ-u je servirao tri lopte u mrežu kao najstariji strelac het-trika u istoriji Lige šampiona sa 34 godine i 80 dana, i odveo kraljeviće od ponora do četvrtfinala protiv londonskih „plavaca“.

Takođe je i treći najbolji strelac u istoriji Reala, pošto je tada sa 309 golova prestigao legendarnog Alfreda di Stefana. Na prvom mestu je neprikosnoven Kristijano Ronaldo sa 450 golova, legendarni Raul ima 323 gola i realno je da ga Benzema uskoro prestigne.

Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Upravo je Ronaldo odigrao možda i ključnu ulogu da Benzema stekne status legende madridskog kluba. Shvatio je veličinu kluba, da nekada može i da se povuče zarad klupskih uspeha.

Jer, Benzema je u Madrid stigao 2009. iz Liona i sa Zinedinom Zidanom na klupi, između ostalog, osvojio istorijske, tri uzastopne titule prvaka Evrope 2016, 2017. i 2018. godine. Svu slavu je tada preuzeo Kristijano Ronaldo, a Benzema je onaj radio nevidljiv posao zarad pobeda i titula.

Čak je dobrovoljno otišao i na krilo, da bi odvlačio pažnju i pravio prostor za Ronalda i njegove pogotke, a sopstvenu statistiku bacio je u drugi plan. Sve to sada dolazi na naplatu.

Benzema je u sezoni 2017/18. postigao samo 12 golova i mnogi su mislili da je na izlaznim vratima, ali je tada, potpuno neočekivao, otišao upravo Ronaldo

Vratio se Francuz u srce napada i krenuo kao do šale da trese mreže. Iz sezone u sezonu je beležio 30, 27, 30 i u ovoj sezoni već 38 golova, za status klupske legende.

PROČITAJTE JOŠ

Svojevremeno je legendarni Horhe Valdano otkrio kako je Kristijano potpuno promenio Benzeminu karijeru.

„Promena kod Benzeme došla je zbog profesionalnijeg pristupa. Igrao je s Kristijanom, vrhunskim profesionalcem, koji mu je jednom prigodom rekao: ‘Dečko, ovako nećeš uspeti u Real Madridu’. Karim je dosta naučio iz tog saveta. Inteligentni ljudi naprave promenu nabolje. Čak i odlazak Kristijana je Benzemu učinio još boljim, jer ga je naterao da preuzme ulogu lidera“, ispričao je Valdano za „La Galerna“.

Benzema ove sezone na 38 utakmica ima isto toliko golova, od kojih je 12 u Ligi šampiona na svega 9 mečeva. Osvojio je tri Primere, dva Kupa Španije i četiri Superkupa, čak četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i četiri titule sa Svetskog klupskog prvenstva.

Priča se toliko o Robertu Levandovskom, ali je Benzema izgleda najbolja prava „devetka“ današnjice i jedna od najboljih svih vremena. Jer, Levandovski je završio sa Ligom šampiona, a Karim ide po novi „ušati“ pehar.

BONUS VIDEO Tadić bacio saigrača na zemlju i „namestio“ mu crveni karton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram