Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Karim Benzema - od seks skandala do istorije Lige šampiona i Reala.

Dve titule uspeo je da objedini reprezentativac Francuske, kog je sud u njegovoj zemlji proglasio krivim za saučesništvo u pokušaju ucene bivšeg saigrača Matjea Valbuene zbog snimaka seksa.

PROČITAJTE JOŠ

On je 24. novembra 2021. osuđen na godinu dana uslovne kazne zatvora i novčanu kaznu od 75.000 evra.

Može se reći da je Benzema dobro prošao, jer nije ispaštao ni kao fudbaler.

Nije i neće biti isključen iz državnog tima, a sa Realom je ispisao istoriju u Ligi šampiona.

Podsećanja radi, fudbaler Real Madrida bio je saučesnik u pokušaju ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene. Benzema je, navodno, 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

Pravio je velike greške i probleme u prošlosti Benzema, sada se izvukao i potvrdio da je lider Reala.

Svojevremeno je pristao da bude u senci Kristijana Ronalda, od kog je mnogo naučio.

Karim Benzema posle finala Lige nacija, Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Legendarni Horhe Valdano istakao je da je Kristijano potpuno promenio karijeru Benzemi kada mu je „otvorio oči“ u periodu dok su igrali zajedno u Realu.

„Promena kod Benzeme došla je zbog profesionalnijeg pristupa. Igrao je s Kristijanom, vrhunskim profesionalcem, koji mu je jednom prigodom rekao: ‘Dečko, ovako nećeš uspeti u Real Madridu.’ Karim je dosta naučio iz tog saveta. Inteligentni ljudi naprave promenu nabolje. Čak i odlazak Kristijana je Benzemu učinio još boljim jer ga je naterao da preuzme ulogu lidera“, ispričao je čuveni Valdano za „La Galerna“.

Benzemi su se ove reči duboko urezale, pa je uskoro potpuno promenio pristup treninzima. Vunderkind Liona je tako gotovo preko noći postao veliki radnik, a uskoro je sve to naplatio velikim brojem trofeja i činjenicom da je među najboljim napadačima sveta.

Protiv Pari Sen Žermena (3:1) je kao trostruki strelac, u revanšu osmine finala Lige šampiona, oborio dva rekorda. Benzema (34 godine, 80 dana) je postao najstariji strelac het-trika u Ligi šampiona i treći najbolji strelac u istoriji Reala sa 309 golova, pretekavši legendarnog Alfreda di Stefana.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar