Kristijano Ronaldo i Karim Benzema
Kristijano Ronaldo i Karim Benzema; Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Poznato je da su Kristijano Ronaldo i Karim Benzema veliki prijatelji, a sada je otkriveno i kako je Portugalac pomogao saigraču da postane bolji.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni Horhe Valdano istakao je da je Kristijano potpuno promenio karijeru Benzemi kada mu je „otvorio oči“ u periodu dok su igrali zajedno u Realu.

„Promena kod Benzeme došla je zbog profesionalnijeg pristupa. Igrao je s Kristijanom, vrhunskim profesionalcem, koji mu je jednom prigodom rekao: ‘Dečko, ovako nećeš uspeti u Real Madridu.’ Karim je dosta naučio iz tog saveta. Inteligentni ljudi naprave promenu nabolje. Čak i odlazak Kristijana je Benzemu učinio još boljim jer ga je naterao da preuzme ulogu lidera“, ispričao je čuveni Valdano za „La Galerna“.

Benzemi su se ove reči duboko urezale, pa je uskoro potpuno promenio pristup treninzima. Vunderkind Liona je tako gotovo preko noći postao veliki radnik, a uskoro je sve to naplatio veliki brojem trofeja i činjenicom da je među najboljim napadačima sveta.

Ove sezone igra posebno impresivno pa je na samo osam mečeva već upisao devet golova uz sedam asistencija, a za njega se govori da je najbolji asistent među napadačima

BONUS VIDEO Prvi gol Kristijana Ronalda po povratku u Mančester junajted

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar