Karim Benzema, Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Karim Benzema dobro zna kako se piše istorija.

Mnogi su na to zaboravili, podsetio ih je sa tri gola PSŽ-u za nove rekorde i nastavak veličanstvenog niza rezultata sa Realom.

PROČITAJTE JOŠ

Francuz alžirskih korena postao je najstariji strelac het trika u istoriji Lige šampiona sa 34 godine i 80 dana, odveo je Real od ponora do četvrtfinala protiv Pari sen Žermena.

Parižani su jednom nogom bili u novoj fazi takmičenja, pobedili su sa 1:0 u prvom meču, u drugom su vodili od 39. minuta, a Benzema im je sve snove i ulaganja srušio u razmaku od 61. do 78. minuta.

Nejmar, Mesi i Mbape neće videti pehar Lige šampiona ove godine, Parižani će još dugo kao klub čekati na svoj prvenac, Karim je samo nastavio pohod na novi rekord u Realu.

Kao trostruki veteranski strelac, prestigao je Olivijea Žirua koji je držao rekord sa 34 godine i 66 dana. Benzema je takođe postao treći najbolji strelac u istoriji Real Madrida, pošto je sa 309 golova prestigao Alfreda Di Stefana.

Na prvom mestu je neprikosnoven Kristijano Ronaldo sa 450 golova, legendarni Raul ima 323 gola i realno je da ga Benzema uskoro prestigne.

Nije mogao bolji meč da izabere da sruši rekord Di Stefana, jednog od simbola kluba. Benzema je osvojio tri Primere, dva Kupa, četiri Superkupa, čak četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i četiri titule sa FIFA Svetskog klupskog prvenstva.

Benzema je prihvatio da bude dugo u senci Kristijana Ronalda i nije zažalio.

„Ponosan sam što sam treći najbolji strelac u istoriji Reala, ali neću se ovde zaustaviti, ne želim to. Hoću da dajem golove opet i opet. Real Madrid je i dalje živ i mi nikad nećemo da se predamo. Moramo da zahvalimo navijačima, bili su stvarno posebni. Znali smo da PSŽ voli da ima loptu. Dobro smo počeli, pokušali da postignemo gol i u drugom poluvremenu smo mentalnom snagom pobedili“,  rekao je Benzema posle meča.

Benzema je nastavio čak i poteru za Robertom Levandovskim, koji je treći strelac Lige šampiona sa 85 pogodaka. Benzema ima 79 golova, 12 je dao za Lion, 69 za Real. Na prvom mestu nedodirljivo deluje Kristijano Ronaldo sa 140 golova, Lionel Mesi je došao do 156 pogodaka.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Pokazao je Benzema klasu i svojom porukom za Kilijana Mbapea, koji je imao tešku noć.

„Kilijan je bio razočaran posle utakmice, to je normalno. Želeo je da blista kao i uvek. Ali mlad je, ima dovoljno vremena da to uradi“ naveo je Benzema.

Za manje od 20 minuta, Karim je mnoge podsetio da je jedna od najboljih „devetki“ svih vremena. Parižanima je usput priredio jedan od većih šamara u novijoj istoriji, bogatoj neuspelim pokušajima da se osvoji Liga šampiona.

Pokazao se Benzema kao pravi kapiten ekipe i naslednik Kristijana Ronalda, kog saigrači obožavaju. O tome je posle meča govorio i 19-godišnji Eduardo Kamavinga, koji je odigrao 34 minuta protiv Parižana umesto Tonija Krosa.

„Benzema? On je vođa, naš kapiten. On je taj koji nam pokazuje put. Postigao je het trik, sačuvao nas je. To je Karim. Neki ljudi su mislili da smo mrtvi, ali smo pokazali da nije tako zahvaljujući njemu“, rekao je Kamavinga.

BONUS VIDEO Tadić doneo pobedu Ajaksu u 90. minutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar