Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

"Desetka" Madriđana je majstorijom sačuvala Real i trasirala put ka polufinalu Lige šampiona.

Kada je „žuta podmornica“ torpedovala Bajern iz četvrtfinala Lige šampiona, tada je Real s ruba eliminacije pobegao u produžetke.

U glavnoj ulozi, naravno, Luka Modrić. Još jednom igrač meča Lige šampiona, nakon treće asistencije zaredom u poslednje tri utakmice elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Revanš mečevi četvrtfinala između Bajerna i Viljareala u Minhenu, odnosno Reala i Čelsija u Madridu dobiće status onih o kojima će se dugo pričati.

Asistencija Luke Modrića za Rodriga i pogodak Karima Benzeme za prolaz Reala preko londonskih „plavaca“ su ono zbog čega je fudbal drugačiji od svih drugih sportova.

Trenutak inspiracije, magija pojedinca, potez koji navijače baca u trans i potpuno menja tok borbe.

Čelsi je bio nadomak senzacije i polufinala, jer je vodio usred Madrida sa 3:0 posle poraza na svom terenu od Reala sa 3:1, a onda je na scenu stupio Modrić.

„Desetka“ Reala je na sebi svojstven način rešila borbu za polufinale, kasnije uz preko potrebnu pomoć Benzeme.

Pisalo je na semaforu 0:3 i onda je hrvatski vezista poslao pas takvu asistenciju da je Real na društvenim mrežama taj potez „lansirao“ direktno u čuveni muzej Luvr.

Modrić je spoljnim delom stopala pronašao Rodriga na više od 30 metara od sebe, a on se svojski potrudio da ne upropasti magiju i zatresao je mrežu da smanji na 3:1 za produžetke.

Potom je na scenu stupio Benzema i nakon het-trika iz Londona potvrdio epitet heroja pogotkom za 3:2, odnosno ukupnih 5:4 i plasman u polufinale.

Legendarni engleski štoper Rio Ferdidnand priznao je da je vrištao zbog trenutka Modrićeve magije, verujući da je njegov potez „protivzakonit“, a publika na stadionu „Santjago Bernabeu“ skandirala je njegovo ime.

PROČITAJTE JOŠ

„Pitaću Luku kakav to punjač koristi da ima toliko energije“, izjavio je bivši Realov napadač Predrag Mijatović tokom radio prenosa.

„Desetka“ Reala u 37. godini definitivno ima posebnu magiju i u kombinaciji sa Benzemom predstavlja nerešivu enigmu za protivničke odbrane iako zajedno imaju više od 70 godina.

Modrićev ugovor ističe na kraju sezone, a Real mu još nije ponudio novi, što bi trebalo da se dogodi u maju. Spekuliše se da se radi o jednogodišnjem ugovoru, uz opciju nastavka saradnje na još godinu dana.

Sigurno da će Modrić nastaviti da piše istoriju Reala dodavanjima koja zaslužuju da se urame. Do sada je sa kraljevskim klubom osvojio dve šampionske titule u La Ligi, četiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope, tri Svetska klupska prvenstva, Kup kralja i četiri Superkupa Španije.

PROČITAJTE JOŠ Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar