Jovan Simić Foto: FK Voždovac

Fudbalski klub Voždovac nastavlja sa transferima u letnjem periodu, samo ovoga puta sa promenama u Upravi kluba. Iz Severne Makedonije posle uspešne sezone vođenja strumičke Brere, na "krov" se vratio Jovan Simić.

Novi generalni direktor „zmajeva“ ponovo je na mestu gde je i sve počelo, jer se građenje brenda ”klub kao nijedan drugi” vezuje za njegove profesionalne početke kroz ulogu PR-a.

”Osećam se kao da nisam ni odlazio. Nisam morao da upoznajem ni ljude ni sredinu, osećaj je kao da sam došao kući i to je ono što sam i rekao Upravi kluba. Zahvalan sam na prilici koja mi je pružena koja je ujedno i velika odgovornost. Ovaj klub pripada najjačoj ligi srpskog fudbala i smatram da sadašnja situacija ne priliči jednoj ovakvoj strukturi. Da bismo se vratili u Superligu potrebno je da svi svakoga dana živimo plan povratka i da takav ambijent stvaramo za igrače kako bi oni mogli da pruže svoj maksimum i na terenu urade ono što je do njih. Iako me nije bilo četiri godine, ja sam sve vreme bio u kontaktu sa ljudima iz kluba, igračima, pratio, dolazio na utakmice, sve vreme sam deo Voždovca”, izjavio je Simić, prenosi klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Vođenje kluba nije novo za Simića, kako na profesionalnom tako i na amaterskom nivou, jer su godinama hit bili FK Miljakovac i ŽFK Miljakovac, na šta je posebno ponosan. Međutim, prilika koju je dobio radeći sa Goranom Pandevom u Strumici, ali i saradnjom sa Milošem Mirkovićem, bivšim generalnim direktorom Voždovca sada generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Beograda, učinila je da dođe sa velikim predznanjem.

”Moram ponovo da živim život ovog kluba svakog dana da bih primetio šta su pozitivne stvari koje treba zadržati, a šta je ono što je potrebno unaprediti. Ono što je najbitnije jeste da sam ja u potpunosti usklađnjen sa vrednostima ovog kluba i svim onim što ovaj klub jeste, što će i meni omogućiti da svoj posao obavljam onako kako se od mene očekuje. Lično mi smeta što se o Voždovcu nekada priča kao o ”veštačkom klubu”, što on nije i ne može biti ako se uzme u obzir da ga je osnovao Čika Dača pre više od jednog veka. Svako ko kaže drugačije nema elementarno znanje o beogradskom, a ni srpskom fudbalu. Sa druge strane u modernoj eri je Voždovac prikazao kako funkcioniše klub sa zdravom pričom i pozitivnim pristupom fudbalu. Saradnja sa Goranom Pandevim u klubu koji je možda i previše progresivan za ove prostore mi je dala uvid o kvalitetnom razvoju jedne fudbalske sredine, dok sam od Miloša Mirkovića takođe naučio mnogo. Trudim se da iz svi iskustava i prilika izvučem maksimum u poslovnom razvoju, ali i da u sve to ugradim i deo sebe.”

U svojoj bogatoj karijeri u sportskoj industriji ostvario je san čak i mnogih sportista otišavši na Olimpijske igre koje su se održavale u eri svetske pandemije, ali je godinu dana u novom sazivu Fudbalskog saveza Beograda bio značajan deo delegacije koja je na Evropskom prvenstvu gradova u kategoriji amaterskog fudbala postala vicešampion kontinenta.

Jovan Simić Foto: FK Voždovac

Ipak, ne možemo, a da uvek uz ime Jovana Simića ne pomenemo ono po čemu je prepoznatljiv, a to je društveno korisni rad, što će sigurno, ponovo raditi na stadionu Voždovca, samo u drugoj ulozi.

”Profesionalne obaveze su me poslednjih godina udaljile od ličnog doprinosa zajednici gde sam od uvek bio aktivan, ali fudbal je potekao od ljudi i kroz njega se ljudima treba i vratiti. Ne samo Voždovcu kao našoj kući kada govorimo o sredini, već i mnogo šire od toga. Prioriteti koje imam na ovoj poziciji su usmerene na operativu kluba, ali viši ciljevi nikada neće izostati i mi ćemo kao klub nastaviti na tome da radimo“, zaključio je Simić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar