Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Nismo očekivali 100 odsto, ali potajno smo se nadali da bi srpski reprezentativac iz Ajntrahta mogao da bude heroj utakmice... I pogodili smo, šteta što nismo stavili i neke veće novce na Kostića. Umesto dobitnog listića, evo pobedničkog intervjua.

Filip Kostić je dao dva gola i udelio asistenciju u spektakularnom revanšu i pobedi nad Barselonom 3:2 u Ligi Evrope. Ćavi Ernandez i njegovi saigrači verovatno „sanjaju“ Kostićev projektil kroz noge Seržinja Desta, penal i dodavanje za majstoriju Rafaela Santos Borea.

Ajntraht je u 67. minutu vodio 3:0 protiv Barselone na njenom stadionu, pred oko 30 hiljada navijača iz Frankfurta koji su bili u delirijumu, i mnogo više onih Barsinih u šoku.

PROČITAJTE JOŠ

Centralna figura te priče je upravo srpski igrač, koji je ponovio podvig, sličan onom koji je pre nekoliko sezona imao Dušan Tadić kada je sam u dresu Ajaksa razbio veliki Real Madrid. Kostić ove sezone ima sedam golova i 13 asistencija u svim takmičenjima, jedan je od najboljih asistenata Lige Evrope i najaktivnijih u pogledu centaršuteva iz igre u Bundesligi. Nije ni čudo što se veče iz snova u Barseloni slavilo, što se utisci teško sabiraju, a glava još teže hladi.

„Uh, još je sve sveže, trebaće mi sigurno još nekoliko dana da saberem utiske, posebno jer smo već juče igrali utakmicu Bundeslige. Dakle, o Barseloni sam počeo da razmišljam tek i tek posle utakmice sa Union Berlinom“, počinje Kostić priču za Nova.rs.

Filip je najpre kao jedan od lidera ekipa Ajntrahta preuzeo na sebe odgovornost da izvede jedanaesterac koji je iznudio Jesper Lindstrom, koga je u kaznenom prostoru Barselone oborio Erik Garsija, a Kostić je bio „hladan kao led“. Šutirao je udesno, Mark Andre ter Štegen se bacio u suprotnu stranu i Ajntraht je poveo 1:0 u četvrtom minutu.

Tokom meča smo mogli da ga vidimo i kako šparta uz aut-liniju, često pomažući saigračima u odbrani.

PROČITAJTE JOŠ

„Ono što uvek mogu da garantujem pre utakmice je maksimalno zalaganje. Spremio sam se posebno za ovaj meč. To je bila moja prilika da pokažem i sebi i drugima koliko mogu“, tvrdi Kostić, odgovarajući otkud mu velika motivacija.

U Barselonu je došlo oko 30.000 navijača Ajntrahta, bar polovina ih je ostala van kapija stadiona „Kamp Nou„. Kostiću i saigračima je to dalo dodatni vetar u leđa da pokažu šta mogu. Trener Oliver Glazner je zajedno sa svojim momcima ostao još dugo posle završetka meča da slavi na terenu, a Kostić otkriva koji je zadatak dobio pre okršaja s katalonskim gigantom.

„Moj zadatak kod Glaznera je da zatvorim levu stranu defanzivno, da budem oprezan, koncentrisan, disciplinovan, a da opet budem opasan po protivnički gol u ofanzivi. I to važi za svaku utakmicu u kom god takmičenju da nastupam“.

Kako se ne dešava svakog dana da se pobedi Barselona, igrači su posle meča mogli da daju sebi oduška – kad već nisu mogli da spavaju, sve i da su hteli.

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

„Svi smo bili pod utiskom pobede, emocije su bile jake. Valjalo je proslaviti, kada već nismo mogli da spavamo zbog adrenalina“, kaže ofanzivac „orlova“.

Već dve sezone igra na izvanrednom nivou u Ajntrahtu, pa se često spekuliše da bi mogao u jači klub. Deveto ili deseto mesto u Bundesligi je ono gde se trenutno frankfurtski tim kreće, a Kragujevčanin je još prošle godine uveliko nagovestio da je to prevazišao.

Zbog toga se kao logično nameće pitanje da li bi partija protiv Barse mogla da bude odskočna daska za neki jači klub od Ajntrahta. Iako mu ugovor ističe 2023. Filip nije hteo da licitira šta će biti kroz nekoliko meseci.

„Naravno da meč protiv Barselone može da bude odskočna daska. Videćemo šta će se desiti na leto. Za sada ne razmišljam o tome. Ja se u Frankfurtu u svakoj utakmici dokazujem iznova“, zaključuje srpski fudbaler za Nova.rs.

BONUS VIDEO Gol Filipa Kostića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar