Filip Kostić
Filip Kostić; Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Nakon večeri za pamćenje, mnogi su se setili situacije koja je bila bruka nemačkog kluba, a sad je viđena kao pravi potez.

Filip Kostić, reprezentativac Srbije i fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, odigrao je partiju karijere protiv Barselone u četvrtfinalu Lige Evrope. Postigao je dva pogotka u pobedi od 3:2 i tako odveo Nemce do polufinala gde će odmeriti snage sa Vest Hemom.

PROČITAJTE JOŠ

Kostić je najpre pogodio sa bele tačke, a treći pogodak bilo je pravo remek delo. Dijagonalom je pogodio malu mrežu Ter Štegena i pokazao još jednom kakav udarac ima čarobnjak iz Kragujevca.

Pre početka sezone je završio saradnju sa dugogodišnjim menadžerom i jednom od najmoćnijih agenata, Falijem Ramadanijem, zbog potpuno nesvakidašnje situacije u svetu fudbala… Ipak, dogodila se, ali je glavno pitanje gde je, zapravo, puklo na relaciji igrač-agent.

Odbijanje ponuda Lacija, pogrešna mejl adresa Ajntrahta, propao transfer, bojkot treninga… Skoro zvuči kao dobar scenario za sportski film.

Četiri dana pre kraja prelaznog roka, Ajntraht je Rimljanima rekao da je cena Kostićevog transfera 10 miliona plus tri miliona u bonusima. Lacio je odlučio da pokuša da se cenka i poslao je putem imejla ponudu u visini od 10 miliona evra plus dva miliona na ime bonusa.

Filip Kostić, FK Barselona
Filip Kostić, FK Barselona; Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Međutim, ljudi iz Ajntrahta su namerno dali pogrešnu imejl adresu pregovaračima iz Rima, kako bi Kostiću rekli da ponuda Lacija nikada nije stigla na njihovu adresu.

Prevaru je otkrio Kostićev agent, Falji Ramadani koji je pokazao fudbaleru ponudu Lacija koja je stigla i na njegovu adresu.

To je razbesnelo srpskog fudbalera, koji je tada odlučio da preskoči jedan trening i da se ne pojavi na meču protiv Arminije Bilefeld. Ajntraht je to iskoristio kao razlog da odbije poslednju ponudu Rimljana i Kostićev transfer je propao letos.

Njemu ostaju još dve godine u klubu i pred Ajntrahtom je tak sada izazov da mu ili ponudi novi ugovor ili da se suoči sa njegovim odlaskom, jer je odavno u centru pažnje.

Fali Ramadani; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski krilni napadač želeo je letos po svaku cenu da se preseli u Rim, posle sjajnih sezona u dresu Ajntrahta, u koji je prešao leta 2018. godine. Jednostavno, došlo je vreme za promenu sredine i nove izazove, a Lacio je bio prilično odlučan u nameri da ga dovede za sumu od 10 miliona evra plus bonusi.

Čak je bivši igrač Radničkog iz Kragujevca, Groningena, Štutgarta i Hamburga u jednom trenutku bojkotovao treninge, po svemu sudeći prema nagovoru sada već bivšeg menadžera. Kako je tada pisao „Bild“, Kostić krivi upravo Ramadanija zbog loših saveta koje je dobio oko stupanja u štrajk, čime je navodno trebalo da pogura transfer u Lacio. Međutim, desilo se potpuno suprotno, a posredi se našla i greška sa imejl adresom, a i u tome se pojavljuje i ime poznatog agenta.

Srpski reprezentativac bio je toliko razočaran razvojem događaja, do transfera nije došlo, Ajntraht je odbio sve ponude Lacija, nije ništa pomoglo u nameri da se dođe do dogovora.

„Volim Ajntraht i zahvalan sam klubu na svemu što imam. Nisam bio mentalno spreman da igram protiv Arminije, nisam stupio u štrajk. Izvinjavam se navijačima jer su bili pogrešno informisani i zahvalio bih članovima tima na podršci. Pojedinci meni duguju izvinjenje, ali nemam vremena sada da se bavim tim, jer je pred nama teška sezona. Ostaću jak i nastaviću da se borim za klub, potreban sam timu. Ajntraht je iznad svega“, poručio je Kostić početkom septembra.

Nastavio je da igra za Ajntraht, a onda ispisao istoriju na „Nou kampu“. O njegovoj partiji će se dugo pričati u Frankfurtu.

BONUS VIDEO Kostić centrirao za pobedu Ajntrahta u 95. minutu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram