Dosadašnji fudbaler Barselone Ilkaj Gundogan dogovorio je jednogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, prenose britanski mediji.

Gundogan (33) je u Barselonu stigao prošle godine, pošto mu je istekao ugovor sa Mančester sitijem. On je prethodno sedam sezona igrao za engleski klub.

Nemački fudbaler je prošle sezone odigrao 51 meč za Barselonu i postigao je pet golova, ali je posle dogovora sa čelnicima katalonskog kluba i menadžerom Mančester sitija Pepom Gvardiolom odlučio da se vrati u redove „građana“.

PROČITAJTE JOŠ

Gundogan je imao ugovor sa Barselonom do 30. juna 2026. godine, ali je dogovoreno da nemački fudbaler pređe u Mančester siti bez obeštećenja.

Britanski mediji navode da šampion Engleske ima kadrovskih problema, pošto je Hulijan Alvarez otišao u Atletiko Madrid, dok će Oskar Bob zbog povrede odsustvovati oko četiri meseca van terena, zbog čega je dogovoren povratak nemačkog fudbalera u Mančester siti.

Gundogan je pre nekoliko dana objavio da je završio reprezentativnu karijeru u selekciji Nemačke i da će se u budućnosti posvetiti klupskom fudbalu.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postiže prvi gol u sezoni 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare