Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

In Beom Hvang, najbolji fudbaler Crvene zvezde, rešio je da napusti redove crveno-belih i to je zatražilo hitnu reakciju šampiona Srbije. Nekoliko imena je već u opticaju, a iz Zvezde žele da pronađu adekvatnu zamenu pred start Lige šampiona.

Kako Nova.rs saznaje, jedna od ozbiljnijih opcija za zamenu Hvanga jeste fudbaler Benfike Sualiho Meite.

Francuz (30) koji je ponikao u Okseru tokom karijere bio je pouzdani vezista na koga su ekipe mogle da se oslone u tranziciji, ali i odbrani.

Meite je nastupao i za Lil, Zulte Varegem, Monako, Bordo, Torino i Milan, pre nego što je tokom leta 2021. godine došao u Benfiku.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je to što je Francuz igrao za tri rivala crveno-belih iz elite (Monako, Milan i Benfiku).

Portugalci mu nisu dali šansu u prvoj sezoni i zbog toga je naredne godine igrao na pozajmici u Kremonezeu, dok je prošle sezone nastupao za PAOK.

Meite nije bio u planovima Benfike, ekipe sa kojom će Crvena zvezda igrati meč prvog kola Lige šampiona, 17. septembra u Beogradu.

Pored Meitea ime koje se spominje kao zamena Hvanga jeste fudbaler Fenerbahčea, Rade Krunić. U opciji je još nekoliko igrača, a na Marakani će morati dobro da izaberu, jer će Hvangov odlazak biti sve samo ne lako nadoknaditi.

Hvang je rešio da napusti Crvenu zvezdu nakon što je sa šampionom Srbije uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona posle pobedom nad Bodo Glimtom u Beogradu (2:0).

Fejenord je iskoristio to što je prelazni rok u Holandiji do 2. septembra i dogovorio prelazak sjajnog veziste u svoje redove za 8.000.000 evra koliko je iznosila otkupna klauzula.

BONUS VIDEO Navijači podigli Hvanga na tribinu i pevali mu pesmu o Brus Liju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar