Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Engleske savladali su Holandiju sa 2:1 u meču polufinala Evropskog prvenstva i tako stigli do borbe za trofej prvaka protiv Španije.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Tek su fudbaleri izašli na teren, nije bilo praktično nikakvih uzbuđenja kada je Ćavi Simons iskoristio trenutak nepažnje Deklana Rajsa, „ukrao“ loptu i fantastičnim udarcem zamalo pocepao mrežu Džordana Pikforda posle samo sedam minuta igre.

No, taj pogodak kao da je samo razbudio Engleze, razigrao se Kobi Maino, pa su izabranici Gareta Sautgejta po prvi put na turniru zapravo ličili na favorita za osvajanje.

Iz minuta u minut Engleska je napadala, a najbliži golu bili su u 14. minutu, kada je Hari Kejn šutirao, ali nedovoljno snažno.

No, samo dva minuta kasnije šok za Holanđane – nakon gužve u kaznenom prostoru krenuo je na loptu Kejn, raspalio po njoj, poslao je preko prečke, ali je odmah posle šuta dobio ozbiljan udarac po nozi od strane Denzela Damfrisa.

Nakon pregledanog snimka sudija Feliks Cvajer je pokazao na belu tačku, a Kejn preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

Od tog momenta Englezi su zaigrali neprepoznatljivo dobro za Evropsko prvenstvo, pa je u 23. minutu Fil Foden dobio loptu od Mejnoa u prostor, obišao golmana, šutirao, ali se Damfris iskupio delimično za skrivljeni penal i loptu sa gol-crte izbacio u polje.

Šansu za totalno iskupljenje imao je u 30. minutu kada je posle kornera skočio visoko i šutirao glavom, ali je zatresao prečku, a isto je prošao i Fil Foden čiji udarac sa oko 20 metara je okrznuo okvir gola.

Tim rezultatom i završeno je prvo poluvreme, ali je bilo očekivano da nas i u drugom poluvremenu očekuje ozbiljna borba – no, umesto toga, Holandija je uspela da umrtvi igru, Englezi se nisu snašli, pa je usledila velika borba uz tek par uzbuđenja, poput poništenog gola Bukaja Sake zbog ofsajda sredinom drugog dela.

Odlučio je Garet Sautgejt da iz igre izvadi Fila Fodena i Harija Kejna, umesto kojih je na teren poslao Kola Palmera i Olija Votkinsa, i to mu se vratilo na najbolji mogući način.

Parlmer je poslednjim trenucima meča „povukao“ loptu, gurnuo je u prostor a Votkins je fantastičnim udarcem poslao u suprotan ugao gola rival za ogromnu radost Engleske, koja će tako po drugi put zaredom igrati u finalu Evropskog prvenstva.

A rival za tron Evrope biće Španija koja je sa 2:1, takođe posle preokreta, savladala Francusku.

Holandija - Engleska 1:2 (1:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare