Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Hari Kejn, kapiten engleske fudbalske reprezentacije, izjavio je da njegov tim želi da osvoji predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.


Evro će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa selekcijama Srbije, Slovenije i Danske.

Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je 2021. godine u finalu EP u Londonu posle boljeg izvođenja penala poražena od selekcije Italije i sada želi da ode korak dalje i domogne se trofeja.

„Biti kapiten Engleske verovatno je najveća privilegija koju mogu da imam kao igrač. To je jedinstven osećaj. Čast mi je po četvrti put da budem kapiten na velikom takmičenju. Imali smo polufinale, finale i četvrtfinale pa se nadam da ćemo ovaj put da osvojimo trofej. Došli smo u Nemačku da osvojimo Evro“, rekao je Kejn za zvanični sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

PROČITAJTE JOŠ:

Engleska na papiru zaista ima najmoćniji tim, jer je Kejn najbolji strelac Bundeslige, Džud Belingem je dominirao u Real Madridu, Fil Foden je bio najbolji fudbaler Premijer lige, Bukajo Saka je lider Arsenala, Deklan Rajs je jedan od najboljih vezista na svetu…

„Mislim da je ova ekipa jedna od najboljih, ako ne i najbolja koju smo imali u smislu forme i sezone koju su imali mnogi naši igrači. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, koji nemaju tremu i samo žele da izađu na teren. Nadam se da mlađi igrači mogu da uče od mene. Mi već imamo dobar odnos, uvek večeramo zajedno, imamo o čemu da razgovaramo i to nam puno pomaže“, naveo je Kejn.

Svestan je napadač da posao neće biti lak, ali Engleska prihvata status favorita.

„Status favorita stekli smo rezultatima na prethodnim turnirima. Ali još nismo osvojili titulu, pa ćemo da pokušamo da ispišemo istoriju. To je cilj koji smo smo postavili, ali znamo da je pred nama dug i težak put. Moramo da budemo sigurni da radimo sve kako treba, jer na ovakvim turnirima ako ne daš 100 odsto, možeš da budeš kažnjen.“

PROČITAJTE JOŠ:

Engleska će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Srbije, zatim sledi duel sa Danskom i onda za kraj grupne faze meč sa Slovenijom.

„Oni su tim (Srbija) koji te može ‘povrediti’ ako nisi dobro uključen, a u odbrani su stvarno jaki. Opasni su iz prekida, pošto imaju visoke igrače. Ako ne budemo oprezni, i ako nismo 100% koncentrisani, to bi mogla biti teška utakmica za nas, tako da moramo biti sigurni da smo to ispravno shvatili“, istakao je Kejn.

Hari Kejn je u sezoni za nama postigao 44 gola na 45 utakmica u dresu Bajerna, a podelio je i 12 asistencija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare