Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, stao je u odbranu najboljeg strelca svog tima, Erlinga Holana, kog su mnogi TV stručni konsultanti prozvali zbog loše partije protiv Real Madrida.

Siti je u utorak remizirao protiv Reala u gostima 3:3 u spektakularnoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Holan je bio bez napadačkog učinka na toj utakmici, a i generalno nije bio previše aktivan, zbog čega se našao na meti prozivki.

Pročitajte još

„Rekao sam ranije, oni mogu da rade šta hoće. To je naš posao. Naš posao je svakodnevna provera onoga što radimo. Moramo biti otvoreni. To nije problem. Ali oni moraju da shvate da imaju mišljenje i da ja imam mišljenje. Oni imaju mišljenje, mi imamo mišljenje. I nije važno da li je ispravno ili pogrešno. Oni daju mišljenje i ja dajem mišljenje, izgleda da želim da kritikujem stručne konsultante. Ne kritikujem ih. Oni rade svoj posao, a mi svoj posao. Ali ne moramo da se slažemo i ništa se epohalno ne dešava. Nije sada da ja kritikujem, moj posao nije da kritikujem stručnjake. Oni to moraju da rade. Mi nemamo tu obavezu, to je drugo. Ja dajem svoje mišljenje, može se složiti ili ne. Ponekad se slažem. To je tako jednostavno“, rekao je Gvardiola.

Zadovoljan je kako se razvija sezona za njegov tim.

„Prilično smo slični prošloj sezoni. Dali smo četiri gola, pa četiri, onda i tri gola u poslednje tri utakmice. Imamo 11 golova u tri utakmice. Pomogao nam je da postignemo neke od njih, stvarajući mnogo prostora za druge da daju golove. Dakle, ovo je pitanje. Video sam mu lice i šta je rekao Erling, posle utakmice u svlačionici. Bio je izuzetno srećan. Bio je to dobar rezultat i videćemo šta će biti sledeće srede“.

Mančester siti očekuje revanš protiv Real Madrida na domaćem terenu u sredu od 21 čas.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar