Titula ide na Marakanu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 3:1 u poslednjem kolu Superlige Srbije, čime su došli do pete uzastopne titule prvaka države.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je 33. naslov prvaka za crveno-bele u klupskoj istoriji.

Vodeći gol za Zvezdu postigao je Aleksandar Katai u 40. minutu utakmice, a sa rezultatom 1:0 se otišlo na poluvreme.

Katai je iskoristio centaršut Kange nakon kornera i sproveo loptu u mrežu za erupiju oduševljenja na tribinama.

Činilo se da je pobednik rešen kada je Mirko Ivanić početkom drugog dela pogodio za 2:0. Crnogorski reprezentativac je pravovremeno reagovao na centaršut El Fardu Bena i sproveo glavom loptu u mrežu.

Voždovac je smanjio preko Nemanje Milojevića u 67. minutu, a pečat Zvezdinoj sezoni dao je Milan Borjan, golom u nadoknadi utakmice. Čuvar mreže crveno-belih postigao je gol iz penala, koji je sviran nakon igranja rukom u 91. minutu.

Zvezda je bila bolja tokom većeg dela meča, od samog starta je krenula ofanzivno, ali je Katai propustio nekoliko šansi.

Najpre je u 11. minutu promašio kada je šutirao paralelno sa gol linijom iz dobre pozicije,a uposlio ga je Ohi Omoidžuanfo.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nakon dobrih centaršuteva šanse su imali Ivanić i Ohi, ali promene rezultata u prvih 25 minuta nije bilo. Pokušao je Voždovac šutem sa distance, ali je lopta završila daleko iznad prečke.

Imala je Zvezda i kontru u 31. minutu, Ohi je uposlio Kataija, ali on nije stigao da šutira, pošto je defanzivac Voždovca uklizao u poslednjem trenutku. Najveću šansu pre gola imao je Ohi, ali se u poslednjem trenutku spetljao i lopta je otišla tik pored stative.

Nakon gola Kazaija u 40. minutu Zvezda je stvorila još dve šanse, ali do poluvreme se mreže više nisu tresle.

Drugi deo igre otvoren je šansom za Ohija, koji je nakon dobrog driblinga loše šutirao sa ivice šesnaesterca i lopta je otišla skoro na tribine. Imali su gosti opasan napad, kada je Milojević izbio pred Borjana, šutirao u donji desni ugao, ali je ostao bez gola.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Usledila je brza kazn, koju je režiao Ivanić i na semaforu je stajalo 2:0. Imala je Zvezda još dve odlične šanse u samo minut razmaka, najpre je Ben šutirao iz slobodnog udarca, da bi Gajić pogodio prečku nakon zbrke u kaznenom prostoru.

Uneo je Voždovac dozu neizvesnosti golom koji je postigao Milojević u 67. minutu, ali je Zvezda sve držala u svojim rukama, da bi u nadoknadi utakmice Borjan stavio pečat na uspešnu sezonu.

Pobedu na svom terenu u poslednjem kolu upisao je i Partizan koji je sa 2:0 bio bolji od Radničkog iz Niša.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi gol za crno-bele delo je Rikarda Gomeša, koji je bio precizan sa penala u nadoknadi prvog poluvreme, koje je trajalo čak 57 minuta zbog koškanja igrača i crvenog kartona za Arsića.

Pitanje pobednika rešeno je u 66. minutu kda je Baisle Mbouri pogodio sopstvenu mrežu, te doveo Partizan u prednost od 2:0.

Što se konačnog stanja na tabeli tiče Zvezda je prva sa 100 bodova, Partizan je drugi sa 98, dok su prolaz u kvalifikacije za Ligu konferencija osigurali Čukarički i Radnički Niš.

Zvezda će zbog titule igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će biti nosilac. Partizan će kao drugoplasirani otići u kvalifikacije za Ligu Evorpe.

Sezona za večite rivale još uvek nije završena s obzirom da će imati međusobni duel u finalu Kupa Srbije, koje se igra 26. maja od 20 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Crvena zvezda – Voždovac 3:1

(Katai 39, Ivanić 54, Borjan 90+1 penal – Milojević 67)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd. Posećenost: 41.300 Sudija: Trifković D.

Crvena zvezda: Borjan – Dragović, Eraković, Gajić, Rodić – Sanogo (od 85. Krstičić), Kanga – Ben, Ivanić (od 74. Srnić), Katai – Ohi (od 59. Pankov). Trener: Dejan Stanković.

Voždovac: Krunić, Ćirković, Đurišić, Dordević, Ivezić, Lasickas, Mijailović, Milojević, Milović, Pantović, Purtić. Trener: Aleksandar Linta.

Partizan – Radnički Niš 2:0

(Gomeš 45+3 penal, Jamkam 67 a.g.)

Stadion: Partizan, Beograd. Sudija: Stefanović M.

Partizan: Stevanović – Vujačić, Miletić, Miljković, Urošević – Jevtović, Zdjelar – Terzić, Menig, Marković – Gomeš. Trener: Aleksandar Stanojević.

Radnički Niš: Drobnjak, Aksentijević, Arsić (crveni karton 45+5), Basile Mbouri, Jovanović, Kasalica, Kovačević, Mesarović, Mitrović, Mladović, Vujadinović. Trener: Batak R.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda - Voždovac 3:1, Partizan - Radnički Niš 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare