Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Borba za prvo mesto ATP liste, može li Medvedev da iznenadi?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na Rolan Garosu od 22. maja do 5. juna, a prvi rival biće mu Jošihito Nišioka.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je osvojio Masters u Rimu, oporavio se od svih neprijatnih situacija koje je doživeo početkom godine i sada nas je konačno podsetio na starog sebe.

Srpski as u ponedeljak je započeo 370. nedelju na vrhu ATP liste i fali mu još sedam nedelja kako bi sustigao legendarnu Štefi Graf i ispisao nove stranice istorije.

Kako bi i posle drugog grend slema u sezoni ostao na čelu liste, Novaku je neophodna titula, koju brani iz prošle godine, jer je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa nakon preokreta sa 3:2.

Zanimljivo je da i u slučaju da osvoji titulu pozicija broj jedan nije zagarantovana. Pita se nešto i Danil Medvedev. Rus je u Ženevi ispao od Rišara Gaskea, a sada želi da se u najboljem svetlu vrati na najveću scenu nakon povrede.

Ukoliko Medvedev prođe u polufinale u Parizu, preuzeće prvo mesto od Đokovića, makar na nedelju dana. Ipak, ne treba zaboraviti da Rus nije kvalitetan na šljaci kao na betonu, te da je prošle godine lako ispao od Cicipasa u četvrtfinalu.

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

„Ne igram na svom najvišem nivou na šljaci. Znam da sam u stanju da napravim neke dobre rezultate, kao što sam činio u prošlosti, ali za tako nešto moram da budem u naletu. Nemam toliko samopouzdanja na šljaci kao na drugim podlogama“, rekao je Medvedev.

Njegova strana žreba čini se, bar na papiru, lakša od Novakove. Medvedevu su najveća pretnja Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Janik Siner, ali i Miomir Kecmanović, koji je posle ranog ispadanja u Rimu imao dosta vremena da se spremi za Rolan Garos.

Sa druge strane, Đoković ne bi trebalo da ima problema protiv Japanca, koga je već pobeđivao dva puta. U drugom kolu rival će mu biti Federiko Korija ili Aleks Molčan, koji je nedavno započeo saradnju sa Marjanom Vajdom.

PROČITAJTE JOŠ:

U trećem kolu Đokoviću je projektovan mladi Dženson Bruksbi, dok bi osmina finala donela duel sa Dijegom Švarcamon ili Grigorom Dimitrovim.

U četvrtfinalu projektovan je pravi spektakl, 59. meč najvećeg rivalstva u istoriji tenisa – duel Novaka i Rafe. Stari znanci nisu odigrali meč od polufinala Rolan Garosa prošle godine, kada je Srbin bio bolji sa 3:1 u jednom od najboljih mečeva u istoriji tenisa. Što se tiče međusobnih okršaja na šlaci, Nadal vodi sa 19:8, ali problem mu sada predstavlja povreda stopala.

Polufinale bi moglo da donese duel sa Aleksandrom Zverevom ili Karlosom Alkarazom, koji spadaju u red najvećih favorita za titulu.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare