Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nije moglo uzbudljivije

Poslednje kolo u plej-ofu Superlige Srbije odlučiće šampiona, a najveće šanse za titulu ima Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli će od 18.30 sati igrati protiv Voždovca na svom terenu, dok će Partizan odmeriti snage sa Radničkim iz Niša u istom terminu u Humskoj.

Zvezda ima dva boda prednpsti u odnosu na večitog rivala i zbog bolje međusobnog skora dovoljan će joj biti i bod protiv Voždovca. Tim sa Marakane slavio je u poslednjih 11 susreta protiv „zmajeva“, ali ne treba zaboraviti trijumf Voždovca iz 2017. godine koji je Zvezdu koštao titule.

Sa druge strane, Partizan nije imao problrma sa Radničkim u poslednja tri meča, a Nišlije bi samo u suludom scenariju (da Voždovac i Partizan pobede) mogli da izgube četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Na predstojećim mečevima oči će najviše biti uprte u Aleksandra Kataija i Rikarda Gomeša, koji su najbolji strelci u Superligi.

Partizanov golgeter ima 28 pogodaka u prvenstvu i još devet u drugim takmičenjima, čime je postavio rekord kluba u jednoj sezoni. Kežman je u sezoni 1999/00. zatresak mrežu rivala 35 puta, dok je Rikardo trenutno na „koti 37“.

Rikardo Gomes
Rikardo Gomes Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na suprotnoj strani Katai je imao odličnnu sezonu sa 23 gola u prvenstvu, dok je iza njega Mirko Ivanić sa 16. Ne treba zaboraviti da je crnogorski reprezentativac izabran i u idealnih 11 u Ligi Evrope, a sada je sa ekipom na samo korak od odbrane titule.

Uz razigrane napadače i raspoloženog Ohija Omoidžuanfa, koji je na tri poslednje utakmice pet puta bio strelac, šanse Voždovca da izvuče pozitivan rezultat na Marakani svedene su na minimum.

Ulaz na stadion „Rajko Mitić“ biće besplatan, očekuje se više od 20.000 navijača, kojima je klub omogućio da biraju deset barjaka kako bi ulepšali atmosferu na stadionu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević i dalje veruje u titulu, uprkos teškoj poziciji u kojoj se nalazi sa svojim igračima.

„Rekao sam da ne verujem da ćemo osvojiti titulu iz 1.001 razloga, da se ne ponavljam, ali ne gubim nadu. Uvek nam je svaka naredna utakmica bila najvažnija te je tako i sada. Nećemo kalkulisati i rotirati igrače. Izvešćemo najbolji sastav za ovu utakmicu kako bismo pobedili Radnički. Lakše je pripremiti ekipu kada ste na minus dva nego kada vam rival beži deset bodova. Voleo bih da nas navijači podrže i da bude pozitivna atmosfera, prijatno za igru kao i na prethodnom duelu. Imamo matematički šanse za titulu i tako se i spremamo“, rekao je Stanojević.

Ne treba zaboraviti da Zvezda i Partizan igraju i finalnu utakmicu Kupa Srbije, u četvrtak 26. maja od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare