Aleksandar Luković
Foto: FSS; Nebojsa Parausic

Aleksandar Luković, selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije, odlučio je da iz tima odstrani Lazara Jovanovića, sina nekadašnjeg reprezentativca Milana. Sada je poznato i zbog čega.

Ova odluka izazvala je veliku pažnju javnosti jer se i dalje pamti kako je Milan Jovanović golovima odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo 2010. godine, a onda i postigao taj legendarni gol protiv Nemačke na Mundijalu za pobedu od 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

Očekivalo se da na pripremama za prvenstvo Evrope koje se od 17. maja do 2. juna održava u Mađarskoj bude i Lazar, ali je selektor istakao da se sa njim rastao zbog nediscipline.

Sada je otkrio i koji gest je koštao mlađeg Jovanovića igranja za reprezentaciju.

„Lazar je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu prilikom izmene u više navrata opsovao trenera svog kluba i to se jednostavno kosi sa normama i kodeksom ponašanja koji smo od prvog okupljanja uspostavili u nacionalnom timu. Pametan je momak, razgovarali smo o svemu i verujem da će mu ovo biti korisna lekcija za nastavak karijere. Reč je o igraču koji je, kao i svi iz ove generacije, budućnost srpskog fudbala i neko na koga u perspektivi ozbiljno računamo. Time bih stavio tačku na ovu temu i sve naše misli usmerio ka izazovima na Evropskom prvenstvu, počev od prve utakmice protiv Slovenije“, rekao je selektor Luković.

Konačni spisak još uvek nije poznat, a Luković je pozvao 23 igrača na pripreme (18 će biti na spisku).

Kadeti Srbije će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva igrati protiv Slovenije, Italije i Španije, a dve najbolje plasirane ekipe izboriće četvrtfinale.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar