Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Nije moralo ovako.

„Došlo je vreme. Vreme da kažem „zbogom“ reprezentaciji Španije. Ovog jutra dobio sam poziv od selektora koji mi je rekao da se ne nalazim niti ću biti u njegovim planovima, bez obzira na to kako igram ili šta uradim tokom karijere.

PROČITAJTE JOŠ...

Teškog srca, ovo je kraj puta za koji sam se nadao da će biti nešto duži i da će biti okončan boljim „ukusom u mojim ustima“, u rangu sa uspesima koje smo postigli. Verujem da je putovanje zaslužilo da bude završeno na način na koji sam ja želeo, ili zbog toga što moje partije nisu vredne poziva u reprezentaciju. Ne zbog pitanja godina ili drugih razloga, koje nisam čuo ali sam ih osetio.

Biti mlad ili manje mlad, nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana sa učinkom ili sposobnošću. Sa diveljenjem i zavisti gledam na Modrića, Mesija, Pepea… Na suštinu, tradiciju, vrednost, meritokratiju i pravdu u fudbalu. Nažalost, neće mi biti lako jer fudbal nije uvek fer i nije samo fudbal“, napisao je Ramos u saopštenju.

Potom je dodao:

„Zbog svega toga tugu želim da podelim sa vama, ali uzdignute glave uz zahvalnost za podršku svih ovih godina. Sa sobom nosim neizbrisiva sećanja, sve titule za koje smo se borili zajedno, kao i ovaj ogroman ponos što sam španski igrač sa najviše nastupa. Ovaj grb, ovaj dres, ovi navijači, svi su me učinili srećnim. Nastaviću od kuće da navijam za svoju zemlju sa emocijom privilegovane osobe koja ju je 180 puta ponosno predstavljala. Hvala od srca svima koji su verovali u mene“, zaključio je Ramos.

Ramos je sa reprezentacijom Španije osvojio prvenstvo sveta 2010. godine, kao i dva šampionata Evrope, 2008. i 2012. godine. Postigao je 23 gola.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar