Subota u Dortmundu, ovu utakmicu koji Nemci večeras igraju sa Danskom, mogla je da igra i Srbija. Mogla jeste, ali neće zato što “orlovi” nisu bili tim, nisu imali igru i nisu imali na klupi selektora koji će da ih natera da igraju.

Foto: Promo

Sve što ti treba ovog leta – Budi deo zabave, budi pobednik. Mozzart Euroforija!

Foto Nova .rs

I šteta što Srbija nije u Dortmundu večeras, jer je atmosfera u jednom od najfudbalskih gradova u Nemačkoj danas bila neobično mirna. Svi su nekako delovali uzdrzano, tek poneka pesma, horsko navijanje.

Evo, i mi smo hteli da im pomognemo, snimali smo ih, pokazivali rukom da pokažu emocije, ali ništa. U centru Dortmunda, što ne znači da je tako bilo i na mestima gde nismo zavirili, navijači su se ponašali kao da je u pitanju još jedna subota, tokom koje će pojesti svoju omiljenu šniclu, pojesti kobasicu, popiti koje pivo, proćaskati s prijateljima i “zapaliti” kući. Ne, ne, ovo od Dortmunda nismo očekivali.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobro, jesu skoro svi nosili dresove nemačkog tima, šešire, šalove, bilo je i ogrnutih zastavama, kao da u Ujedinjenim nacijama brane ugled svije zemlje, spomene poneko Musijalu, Krosa, krene neka pesmica, ali onda krene i borba s kobasicama i u toj situaciji zna se šta su prioriteti.

Za 20 dana provedenih u Nemačkoj nismo osetili ovakvu ravnodušnost i hladnu atmosferu.

Ok, da se razumemo, niti smo želeli niti očekivali pijane Nemce i Dance koji se šibaju s policijom, baklje, dimne bombe, ali jesmo pesmu, navijačku atmosferu.

Fan zona jeste bila puna, to stoji, ali i tu se više gledala utakmica Švajcarske i Italije, nego sto se navijalo za Nemačku.

Od kobasica i piva jedino nam je bila zanimljivija ova zelena staza koja ide od stanice železničke do stadiona (pogledati video na vrhu teksta).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare