Foto: Printscreen Twitter / Serbian Football Scout

Reprezentacija Srbije do 16 godina pobedila je ekipu Crne Gore do 17 godina u prijateljskoj utakmici u četvrtak popodne sa 5:1.

Za tim našeg nacionalnog tima debitovao je između ostalih i mladi igrač Mančester junajteda Edvard Ibrović Flečer, koji ima i srpske korene.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je i mogao da bira dres „orlova“ u kom se uz još jednog novopečenog „orla“ veoma dobro pokazao. Postigao je pogodak u 81. minutu kada je dvojicu fudbalera Crne Gore izbacio iz igre fantastičnim rolanjem.

Sve je izgledalo tako jednostavno, a opet tako efikasno pošto je Edvard posle dva driblinga stvorio sebi prostor i smestio loptu u donji, desni ugao golmana Crne Gore za konačnih 5:1.

Crnogorci su poveli u 6. minutu pogotkom Darvina Đukića, Srbija je stigla u 30. minutu golom Alekse Damjanovića, a onda povela već u 43. kada je Aleksa pogodio i za 2:1.

Damjan Đokanović se upisao u strelce u 64. minutu, dok je Filip Matijašević pogodio u 77, dok je Ibrović-Flečer konačan rezultat postavio četiri minuta kasnije.

Na ovoj utakmici je zaigrao i Luis Zečević-Džon, mladi talenat Arsenala koji je prethodnih dana takođe birao Srbiju.

Njemu je falilo malo sreće da upiše asistenciju, jer je odradio sve što je bilo do njega kada je saigraču namestio na nogu zicer, ali je ostao bez sreće da se i ta situacija kruniše pogotkom.

I Luis i Edvard su pokazali zavidnu tehniku, kontrolu lopte i ubrzanje, zbog čega za dolazeće godine mogu da budu veoma dobra pojačanja i za nacionalni tim.

BONUS VIDEO: Sparta vs AZ, gol za izjednačenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar