Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fudbaleri Empolija pobedili su Torino u meču 31. kola italijanske Serije A sa 3:2. Jedan od najzanimljivijih mečeva rešen je u dubokoj nadoknadi u kojoj su viđena dva gola, po jedan u mreži svakog od rivala.

Empoli je poveo već u šestom minutu kada je sa leve strane iskosa pravi projektil ispalio Nikolo Kambiagi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vanja Milinković-Savić, koji se našao na golu Torina, nije imao gotovo nikakvu šansu da odbrani udarac, koji je bio toliko jak da je i posle kontakta sa Vanjinim prstima, završio u mreži.

Torino je uspeo da izjednači kada se najbolje snašao Duvan Zapata, posle kornera u 60. minutu. Glavom je sproveo loptu u mrežu i uradio ono što pre njega nije mogao Sanabrija u nekoliko navrata.

Da Vanja baš nema sreće pokazalo se i u 74. minutu kada je Mateo Kančelijeri sa iste strane sa koje je pao prvi gol, dao i drugi za Empoli.

I na sličan način je naciljao dalji ugao i pogodio strašno jako, da ni dvojica golmana ne bi mogla da odbrane. Empoli je opet poveo, ali je Zapata još jednom poravnao u 91. minutu.

Opet je glavom bio precizan na centaršut Raula Belanove koji ga je pronašao pred petercem. Ni tu nije bio kraj pošto je u nadoknadi Empoli imao poslednju reč.

Mbaje Niang je u 94. minutu bio na pravom mestu i sa oko sedam, osam metara je pogodio nebranjenu mrežu posle dodavanja Liberata Kačačea.

Empoli se ovom pobedom izdigao iznad zone ispadanja i sada ima 28 bodova na 15. mestu Serije A, dok je Torino na devetom mestu sa 44 boda. Ranije u toku dana odigran je i gradski derbi Lacija i Rome.

„Vučica“ ga je rešila u svoju korist sa 1:0, a jedini gol je za domaće na Olimpiku dao Đanluka Mančini u 42. minutu utakmice. Roma sada ima 55 bodova na petom mestu, a Lacio je dve pozicije ispod sa 46 bodova.

Serija A, 31. kolo:

Petak:

Salernitana – Sasuolo 1:2 (0:1)

(Kandreva 52 p – Lorent 37, Bajrami 44)

Subota:

Milan – Leče 3:0 (2:0)

(Pulišić 6, Žiru 20, Leao 57)

Roma – Lacio 1:0 (1:0)

(Mančini 42)

Empoli – Torino 3:2 (1:0)

(Kambijagi 6, Kančelijeri 74, Niang 90+4 – Zapata 60, 90+1)

Nedelja:

12.30 Frozinone – Bolonja

15.00 Monca – Napoli

18.00 Kaljari – Atalanta

18.00 Verona – Đenoa

20.45 Juventus – Fjorentina

Ponedeljak:

20.45 Udineze – Inter

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Sporting – Benfika 2:1 u nadoknadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar