Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: Screenshot Twitter

Sve je počelo kao najlepša bajka, a onda se sve preokrenulo.

Dušan Vlahović stigao je  u Juventus 28. januara u transferu vrednom 81,6 miliona evra, a nakon početka kakav je mogao samo da sanja usledio je brodolom.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski napadač upisao je 18 nastupa za „staru damu“, postigao je sedam i namestio dva pogotka, ali u poslednje vreme mu nikako ne ide.

Vlahović je od marta postigao samo tri pogotka, a poslednji je postigao još 16. aprila. Protiv Đenove je igrao 74 minuta, a uspeo je samo jednom da šutira u okvir gola Sirigua. Čak ni to nije bilo previše opasno, pa se jasno ocrtalo razočaranje na licu napadača.

Samopouzdanje zbog kog je pogađao na debiju u Seriji A za Juventus i u Ligi šampiona kao da je nestalo kada je Masimilijano Alegri odlučio da dodatno promeni stil igre i da se više fokusira na odbranu. Vlahović je oborio glavu dok je izlazio sa terena, a Alegri ga je zagrlio. Ipak, bila je to slaba uteha za napadača koji u prethodna tri kola ima samo jedan šut u okvir gola.

Napadač koji je navikao da postiže golove u nizu, sada je odjednom postao potpuno drugačiji. Vlahović je otišao na klupu i u trenutku je delovalo da ima suze u očima, ubrzo je prekrio i lice rukama, kako se ne bi videlo ukoliko krenu niz obraze.

Uteha za Vlahovića je što je Juventus izborio takmičenje u Ligi šampiona.

I te kako je jasno da Juventus mora nešto pod hitno da promeni jer mora da se prilagodi napadaču koji je plaćen 81,6 miliona evra. Vlahović je trebalo da bude udarna igla, okosnica novog Juventusa, a za sada deluje da ništa nije urađeno da bi njemu odgovaralo. Zbog tih različitih pogleda na fudbal u odnosu na trenera Alegrija Vlahović je verovatno ostao i bez nagrade za najboljeg strelca Serije A. Trenutno Ćiro Imobile ima četiri gola više na svom kontu (27).

Stvari moraju brzo da se promene jer Vlahović ne zaslužuje da prolazi kroz ovakve stvari.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar