Đorđe Petrović
Foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

Đorđe Petrović, srpski golman, odbio je nedavno da nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Maurisio Poketino nedavno je postavljen za selektora SAD, a jedna od želja mu je bila da dovede Petrovića kao prvog golmana.

„Pomoćnik mi je njegov pisao i rekao da mu se javim. Odgovorio sam da hoću, samo da mi pošalje broj telefona. Kad se to desilo, nazovem ga, a on me pita „Petro, pitanje, možeš li ti da braniš za Ameriku?“, to je bilo još pre nego što je potpisao, ja rekoh ne mogu. Pita me „Kako ne možeš, igrao si tamo?“, a onda sam mu objasnio da nemam ništa, ni papire“, rekao je Petrović u podkastu „Alesto“.

PROČITAJTE JOŠ:

Poketino ga izuzetno ceni, ali on nije odustao od Srbije, gde još uvek nije prvi golman.

„Opet Srbija. Nije bilo realno, svakako ne bih promenio reprezentaciju i da mogu. Kaže mi Poketino, još nismo potpisali, ali gledamo kakva je situacija i na koga možemo da računamo. Rekao sam mu, voleo bih s vama opet da sarađujem, ali u nekom klubu.“

Bliže je objasnio kakav je Poketino.

„Najbitnije je šta pružaš na terenu, ali on ceni i stvari van terena. Kako se ponašaš, ophodiš prema kuvaru, ekonomu, sve te detalje. Zaključak iz priče sa njim je da on te stvari stvarno ceni. Imao sam stvarno odličan odnos sa njih, dosta mi je pomogao, imao veliko poverenje u mene.“

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je poseban odnos sa bivšim trenerom, s kojim je sarađivao u Čelsiju prošle sezone.

„Šetamo oko terena i Poketino me pita šta mislim o raznim temama. Dođem kod kuće, kažem svom tati, a on pre dve godine si bio u Čuki, gledao si Poketina na televiziji, a sad te pita šta misliš o defanzivnoj taktici, da li može ovako ili onako. Možemo to i sa druge strane da gledamo, pošto je on od golmana tražio da stoji visoko, zajedno sa linijom. Možda je želeo da vidi da li ja mogu da odgovorim na to ili da spusti liniju, ali smo stvarno imali izuzetan odnos. Kada smo završavali treninge, trener golmana je tražio da se javimo kad krenemo. Koliko puta se dešavalo da javim supruzi da krećem s treninga, odem da se pozdravim, a onda ostanem još sat-sat i po kod Poketina“, zaključio je Petrović.

Đorđe Petrović je trenutno član Strazbura, koji je praktično Čelsijeva filijala, dok je za srpsku reprezentaciju odigrao tri meča do sada.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar