Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde definitivno neće moći u Italiju na utakmicu protiv Intera iz Milana, objavio je klub iz Ljutice Bogdana.

Zvezda ima zakazan meč sa Interom u Ligi šampiona prvog oktobra od 21 sat i na taj meč, ali ni na utakmicu sa Interovim gradskim rivalom, Milanom, neće biti dobrodošli navijači iz Srbije.

„FK Crvena zvezda obaveštava javnost da je italijanska policija zabranila dolazak i prisustvo navijača našeg kluba na predstojećim utakmicama Lige šampiona protiv Intera (1. oktobar) i Milana (11. decembar)“, javili su iz Zvezde u petak uveče.

O ovome se već pisalo u toku dana kada je nezvanično i za Novu potvrđeno da će Italijani verovatno zatvoriti granice zbog činjenice da su „delije“ pre skoro dve godine navijačima Rome oduzele obeležja.

Od tada traje ozbiljan animozitet navijačkih grupa zbog kog su Italijani hteli da izbegnu sukob većih dimenzija. Već smo u Bolonji prošlog oktobra imali slučaj da su navijači KK Crvena zvezda napadnuti i tada se pisalo da ih je napala grupica pristalica Rome.

Da u konkretnom slučaju stvari budu gore, iz Zvezde kažu da će dolazak navijača srpskog kluba biti zabranjen, ne samo ako su iz Srbije, već i iz drugih zemalja Evrope.

„Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na mečevima koje će naš klub odigrati u pomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama. Italijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodan pasoš, a potom ime i prezime na karti i pasošu moraju da budu identični prilikom ulaska na stadion. FK Crvena zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao da utiče, te još jednom apeluje na zvezdaše da ispoštuju istu“, objasnili su iz tabora srpskog šampiona.

Zvezda je svoj prvi meč u Ligi šampiona već odigrala u četvrtak uveče kada je na svom terenu poražena od Benfike (1:2).

BONUS VIDEO: Košarkaši Zvezde gledaju fudbalere na Marakani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare