Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Holandski fudbaler Stiven Bergvajn izjavio je da ga selektor Ronald Kuman nije pozvao, već da je za izostanak iz tima saznao preko medija.

„Ne želim ni ja više da igram pod Kumanom. Da je bio posvećen svom poslu, valjda bi prvo mene zvao, a ne da o tome slušam na TV-u. Imali smo mnoge lepe trenutke, ali sada sam razočaran“, izjavio je Bergvajn za holandski „Telegraf“.

Pročitajte još

Kuman je pre tri dana poručio da Bergvajn nema sportske ambicije i da ga više neće zvati u reprezentaciju, pošto je prešao iz Ajaksa u Al Itihad, klub iz Saudijske Arabije.

Holandski fudbaler je rekao da je stoji iza svoje odluke i da je srećan zbog nje.

„Mogao je bar da me pozove pa da čuje moju stranu priče. Kako možeš da kažeš takve stvari, a da nisi ni razgovarao sa mnom? Istina je da imam 26 godina, ali šta to znači, da ovakve odluke možeš da donosiš tek kad su ti 32? Napredujem na svaki način, stojim iza svoje odluke i srećan sam zbog nje“, poručio je novi fudbaler Al Itihada.

Bergvajn je dodao da neće igrati za Holandiju dok je Kuman selektor, ali da nije završio reprezentativnu karijeru.

„Igranje za reprezentaciju sam uvek smatrao kao čast, ali dok je sadašnji selektor tu ne želim da budem deo tima. Završio sam sa nekim ko me namerno tako predstavlja u medijima. Ali ko zna ko će biti selektor u budućnosti, ta vrata ne zatvaram“, zaključio je Bergvajn.

On je za reprezentaciju Holandije nastupio na 35 utakmica i postigao je osam golova, igrao je i na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Holandija će sutra u Ajndhovenu dočekati Bosnu i Hercegovinu u prvom kolu Lige nacija, a u utorak će igrati sa Nemačkom u Amsterdamu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar