Barak Bahar, FK Crvena zvezda, FK Fjorentina
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Barak Bahar, trener Crvene zvezde, obratio se navijačima nakon što su crveno-beli u prijateljskom meču demolirali Fjorentinu sa 5:0 (5:0).

Iako je u pitanju prijateljski susret mnogi navijači su sada veliki optimisti pred novu sezonu i veruju da bi crveno-beli mogli da ostvare predviđanja Miloša Degeneka koji je najavio da će se Zvezda boriti za jedno od prva dva mesta u grupnoj fazi Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma je bilo lepo što smo ovako igrali, srećan sam kako smo izgledali na terenu i srećan sam zbog navijača koji su zadovoljni mogli da napuste stadion nakon što su nam pružili podršku. Ovo je samo početak, nismo igrali zvaničnu utakmicu. Kada počne liga moramo da zadržimo momentum“, rekao je Bahar.

Zatim je pojasnio da je njegova ideja da se ovako igra fudbal.

„Mi želimo da igramo ovako. Ovo je tek šesta utakmica, želimo da budemo sve bolji, da napredujemo, da u sve minuta budemo dobri. Moramo to da unapredimo, da intenzitet bude bolji. Delili smo minutažu, igrači nisu igrali po 90 minuta. To ćemo tek videti kada počne prvenstvo. Volim da mladi igrači uče od iskusnijih, ali i od mene i mog stručnog štaba. Moj posao je da kombinujem i da uklopim starije i mlađe igrače. Ima mnogo mečeva na kojima ćemo moći to da vidimo.“

Imao je poruku za generalnog direktora Zvezdana Terzića.

„Uvek želim najbolje za tim, ali ću to reći to mom šefu Terziću, koji sad nije ovde. Dao sam Bukariju da izvede penal, jer je to zaslužio napornim radom i prilagođavanjem na novu poziciju. Pokazao je veliku odlučnost da se dokaže na novoj poziciji“, ispričao je trener crveno-belih.

Pojasnio je da li Zvezda može čak i bolje od ovog.

„Naša misija je da igramo bolje, da unapređujemo igru i da to radimo i nakon ubedljivih pobeda. Zvezda mora da igra dobro svih 90 minuta, da bude snažnija i da oseti intenzitet“, rekao je Bahar.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

Ističe da se bavi samo stvarima na koje može da utiče.

„Ne mogu da kontrolišem osećanja navijača. Ništa što navijači misle, njihova očekivanja koja su do neba, to nije problem. Mi smo na zemlji, očekujemo početak prvenstva. Bio sam veoma uzbuđen zbog navijača, punih tribina, ovog stadiona. Osetio sam podršku. Srećan sam zbog navijača. Čekamo da stadion bude pun, igramo fudbal koji privlači publiku i nadamo se da će navijači sve više i više dolaziti.“

Malo je nedostajalo da Zvezda „uzme set“ protiv Fjorentine, tačnije da postigne i šesti pogodak.

„Želeli smo da postignemo šesti gol, ali eto… Fudbaleri su stali na pet. Možda na nekom narednom meču.“

Zatim je pojasnio da ne želi da se poredi ni sa kim, te da provera protiv Fjorentine bila odlična pred grupnu fazu evropske elite.

„Ne volim da poredim timove, ne bih to sada da uradim. Svaka je utakmica priča za sebe. volim da analiziram mečeve, time ću se baviti nakon ove pobede. Znamo da igramo protiv jakih timova. Očekujem da ćemo isto ovako igrati i protiv najjačih timova. Fiorentina je izuzetno dobar tim, u rangu Lige šampiona, ali mi ćemo imati prilike da se pripremimo za grupnu fazu“, završio je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Zvezde i Zenita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar