Barak Bahar, FK Crvena zvezda, FK Fjorentina
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pričao otvoreno o svemu.

Trene Crvene zvezde Barak Bahar se obratio javnosti po prvi put nakon kiksa u meču sa ekipomTSC-a pre dva dana kada je njegova ekipa ostala bez pobede primljenim golom u nadoknadi za 1:1.

Posle tog meča su usledile brojne nemile scene, kada su navijači prozivali igrače i trenera, a zatim nakon toga upale u svlačionicu i držale ekipu dok im nisu održali pridiku o igrama i zalaganju, zbog čega se Bahar nije pojavio na konferenciji za novinare.

On je sada izneo i svoje viđenje.

„Prošlu utakmicu nisam bio na konferenciji, bili ste razočarani, imao sam razlog, navijači su želeli da razgovaraju sa mnom i igračima. Bilo je važno, iskreno. Posle toga sam razgovarao sa upravom kluba. Nikada nisam bežao od odgovornosti i pitanja, preuzimam odgovornost. Razumem da postoji mnogo pitanja, razumem i da postoji pritisak, očekivanja rezultata…“, istakao je Izraelac.

PROČITAJTE JOŠ

Isitče da ga nije iznenadila poseta navijača u svlačinoci.

„Imao sam slična iskustva, razumem navijače i da žele da svi budu na i daju 100%. Razgovarali smo iskreno, oni su došli iz srca 40 minuta, i razumeli smo šta je njihova želja.“.

On se osvrnuo i na prethodne mečeve.

„Krenuli smo sjajno, ali mislim da smo svi izgubili malo na skromnosti. Moram da priznam da mi je bilo potrebno vremena da razumem ligu, to smo dobro platili, izgubili smo dve utakmice, što je problematično jer klub nije izgubio utakmicu dve godine. Iz toga smo naučili. Sad želim da razgovaram o prethodne tri utakmice, gde je postojala velika razlika u kvalitetu igre. Bitni su rezultati, nisqm naivan, ali verujem i u način. Moj način mi je doneo uspehe, i, između ostalog, mesto trenera Zvezde“.

Izneo je neke podatke o Zvezdinoj dominaciji u prethodnim mečevima.

„U te tri utakmice u ligi bili smo dominantni. Imali smo loptu 65.8 procenata, na tri utakmice imali smo 35 kornera naspram 12. Imali smo 76 udaraca ka golu, 17 protivnici. A očekivani golovi bili su bar 10 golova naspram 1.7 koliko je trebalo da primimo. Trebalo je da postignemo više od šest a manje od četiri. Ovo su samo brojevi, u pravu ste, a najvažnija je tabela gde smo drugi, gde imamo – 6 u odnosu na Partizan.Verujem da će rezultat doći uz manja prilagođavanja i ovakvu statistiku“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je pričao i o situaciji i ratu u pojasu Gaze.

„Kao što znate, moja zemlja tuguje, moja porodica je daleko, nisam ih video mesec dana, možete da pomislite da moja glava nije ovde, ali to nije tačno, tu sam 100%. Moram da donesem uspeh klubu. Svi radimo 24/7, maksimalno smo koncentrisani. I svi strani igrači su posvećeni klubu, i svi domaći, i mladi. Imamo dobru atmosferu, sve je dobro. Ko kaže suprotno, ne govori istinu.

Bahar je javno obećao bolje dane u Zvezdi.

„Svi smo ujedinjeni, igrači, uprava, stručni štab i navijači, i obećavam vam. Ovaj klub ima veliku budućnost“.

Imao je i jasan odgovor na pitanje zašto je tim needikasan u poslednje vreme.

„Nismo davali golove jer smo promašivali. To je deo igre. Ako nastavimo ovako, zadržimo statistiku, i rezultati će doći“.

Napitanje o mogućnsoti da dobije drugi žuti karton i o čemu je razgovarao sa upravom je bio vrlo konkretan.

„Nikada nisam uplašen jer verujem u sebe, razgovor sa upravom je bio među nama. Ne želim da otkrivam, ali postavljena su mi pitanja i dobili su odgovore“.

Foto: STARSPORT

Predstavnmici medija su insistirali nasituaciji u Izraelu i utticaju na to kako Baharu to utiče na posao,ali je Izraelac bio neumoljiv

„Situacija nije dobra ali to može da potraje još dugo, tako da moram da se fokusiram na moju stvar, verujem da će na sledećoj utakmici biti bolje“.

Nije želeo dapriča o susretu sa Lajpcigom.

„U subotu igramo u prvenstvu, posle toga možemo da razgovaramo o Lajpcigu“.

Bilo je pitanje i o minutaži Žan Filipa Krasoa i stefana Mitrovićakojih nijebilo u poslednjem meču.

Foto: Starsport

„Kraso je igrao odlično protiv IMTa, dao je gol, ali igramo utakmice svaka tri dana i svaka utakmica je priča za sebe. Ima onih koji su nezadovoljni, ali ideja je da svako ko nije igrao utakmicu pre igra na narednoj“.

Zvezda sada zaostaješest bodovaza Partizanom.

„Znamo da nije bilo ovako prethodnih godina, ali je i Partizan dobio 11 vezanih utakmica. Ali mi moramo da dobijemo sve utakmice do kraja sezone“.

Aleksandar Katai se nameće sve više u poslednje vreme.

„Bio je povređen, još nije u najboljem izdanju, postigao je gol koji je trebalo da nam donese pobedu ali nije bilo tako, biće sigurno više na terenu.

Zvezda protiv Radnika može da dođe dorekorda od 121 utakmice bez poraza u ligi

„Moramo da pobedimo, da vratimo samopouzdanje. To je najvažnije“

Nije želeo dapoput Dragovića obećava titulu.

„To je cilj. Ali imamo mnogo do kraja prvenstva, titula se osvaja u maju, moramo da se fokusiramo da dajemo što više golova, primamo što manje, i to je to“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar