Argentinac piše nove stranice Zvezdine istorije.

Luka Vildoza iz utakmice u utakmicu pokazuje da bi sezonu mogao da završi kao najbolji strani košarkaš koji je ikada igrao na Malom Kalemegdanu, a njegovim potezom protiv Olimpijakosa Zvezda je krenula ka pobedi.

PROČITAJTE JOŠ...

Argentinac nije briljirao u prvom poluvremenu, tek je na 41 sekund pre kraja, iznuđenim faulom Aleka Pitersa pri šutu za tri poena, stigao do prilike da se pomeri sa dva postignuta poena, ali je nakon tri pogođena penala usledila i neverovatna asistencija za Filipa Petruševa kojom su crveno-beli prišli na 44:41 pre kraja druge deonice.

A onda je u trećoj eksplodirao. Prvo je pogodio trojku za novi prilazak na minus od tri poena (51:48), zatim asistirao Petruševu za poene za preokret posle velike Zvezdine serije i prednost 63:62, da bi prava „magija“ usledila u poslednjim momentima treće deonice.

Krenuo je Vildoza ka košu rivala, gotovo sam promešao odbranu Olimpijakosa i na prelep način pogodio za 65:62.

Usledila je furiozna prva polovina završnih deset minuta tokom koje se Zvezda odlepila na 11 poena viška, da bi Olimpijakosov nalet Vildoza odbio sa linije za slobodna bacanja i pokazao da je jedan od najvećih košarkaških majstora koji su ikada igrali u Srbiji.

BONUS VIDEO Navijači napravili ludnicu posle velike pobede Zvezde nad Olimpijakosom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar