Foto: Printscreen Twitter

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Monaka u četvrtoj utakmici Top 8 faze Evrolige, a taj poraz nije uopšte prijao navijačima u Istanbulu.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Monako je pitanje pobednika rešio u poslednjim sekundama, mada je tokom četvrte četvrtine uglavnom bio u prednosti do četiri poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Majk Džejms i Donta Hol su na kraju postigli ključne poene za 65:62, Skoti Vilbekin je pre toga promašio flouter za pobedu, dok je Hol izblokirao najboljeg strelce utakmice Marka Gudurića (14 poena) u završnici. A onda je došlo do haosa.

Džeron Blosomgejm je rukom gestikulirao ka navijačima uz teren, tu je bio i Alfa Dijalo i publika je pobesnela.

Navijači su nasrnuli na igrače Monaka, isprečila im se klupa Fenerbahčea, lopta je poletela ka Blosomgejmu i Dijalu.

Na parketu se u tim napetim momentima našlo i obezbeđenje koje je pokušavalo da spreči eskalaciju sukoba koji je, prema navodima iz Turske, pokrenuo Kerim Rahmi Koč, sin Alija Koča, predsednika Fenerbahčea.

U sve su navodno bili umešani i njegovi prijatelji okolo, a besni navijači su i sa tribina počeli potom da gađaju igrače Monaka.

Deo njih nije mogao da se smiri, pa se posle svega trener Fenera Šarunas Jasikevičus izvinjavao gostima iz kneževine govoreći da takvi incidenti „nisu Fenerbahče“.

Ceo incident su snimili i brojni prisutni uz teren i nije bilo ni najmanje naivno, pa se očekuje da će i osmog maja kada se igra majstorica biti tenzija na parketu.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Fenerbahče – Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare