b

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su od Monaka 65:62 u četvrtom meču Top 8 serije Evrolige.

Monako je u napetoj završnici utakmice u Istanbulu uspeo da izbori majstoricu i da proba da se opet domogne Fajnal-fora.

PROČITAJTE JOŠ:

Tvrd meč na mali broj poena rešio je Majk Džejms svojom trojkom, a onda i asistencijom u kontri za dva poena Donte Hola, posle sopstvene greške i poklona za Skotija Vilbekina.

Monako je tada otišao na 63:59, sjajni Nik Kalatis nije pogodio trojku, Marko Gudurić jeste i na 22,2 sekunde pre kraja Fener je imao šansu da juri poen minusa.

Pošto turski tim nije bio u bonusu, mogao je da igra agresivno, Gudurić je na kraju prvi pravio faul u momentu kad je već prošlo skoro pet sekundi i kada je Monako prešao na tuđu polovinu.

Sudije su tu situacije pregledale i analizirale da li je Marko pravio nesportski faul dok je publika zviždala. Na kraju je odlučeno da je običan faul, Monako je probao da izvede loptu, a Džejms to nije uspeo da uradi za pet sekundi.

Feneru je ostalo 18 sekundi da organizuje napad za pobedu, a Saša Obradović je na klupi tima iz kneževine mogao samo da se nervira, pošto je prethodno pao na kolena kada je Kalatis pogodio jedan od svojih šuteva.

Vilbekin je za 13 sekundi promašio flouter, Monako je uspeo da se izvuče i u kontri košem Hola otkloni sve dileme i seriju vrati u kneževinu. Na kraju utakmice je sve pokvarila ružna scena kada je na terenu došlo do haotičnih scena i gužve koja se umalo pretvorila u fizički obračun.

Srećom, do toga nije došlo, pa se sve brzo razišlo, a Šarunas Jasikevičus se posle svega izvinjavao za incident govoreći da to nije Fenerbahče.

Njegov tim je bolje ušao u meč i već u prvoj četvrtini vodio sa 12:4 i držao je jednocifrenu prednost do poluvremena. U trećoj četvrtini je Monako pred kraj uspeo da preokrene i povede sa 48:44, da bi u četvrtoj uglavnom održavao prednost koja nikad nije premašila četiri poena.

Kod pobednika je prednjačio Eli Okobo sa 13 poena, Majk Džejms i Donatas Motiejunas su imali po 10. Marko Gudurić je u dresu Fenera odigrao sjajno sa 14 poena, pa je bio najbolji strelac na utakmici.

Pratili su ga Skoti Vilbekin sa 11 poena i Jorgos Papajanis i Najdžel Hejs-Dejvis sa po 10 poena. Kalatis je uz 8 poena, imao i 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. Peta utakmica dva rivala igra se osmog maja od 18 časova.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić daje „klač“ trojku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar