Foto: Starsport

Sve zanimljivosti sa utakmice ispratite u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su nakon velikog preokreta Fenerbahče sa 85:84 u beogradskoj Areni u okviru 7. kola Evrolige.

Gosti su imali dvocifrenu prednost velikim delom meča, ali je Partizan uspeo da se vrati u trećoj deonici, a onda u četvrtoj preokrene. Na kraju su crno-beli uglavnom preko Frenka Kaminskog i Alena Smailagića dolazili do poena, dok je tragičar Fenerbahčea bio Jam Madar, koji je u poslednjem minutu izgubio loptu za čistu kontru domaćina, a onda promašio otvoren šut.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je u prvom poluvremenu igrao zaista lošu odbranu, ali je u drugom delu sve izgledalo mnogo bolje, pa je stigla i nagrada.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Frenk Kaminski sa 15 poena, dok su Džejms Naneli i Alen Smailagić imali po 13 poena. Veoma bitne poene postizao je i Danilo Anđušić (devet na kraju), dok je i Mateuš Ponitka dobio minute nakon povrede, a odužio se jakom odbranom.

Kod Fenerbahčea daleko bolji od ostalih bio je Najdžel Hejs-Dejvis sa 23 poena i šest skokova, dok je Tajler Dorsi imao 18 poena, ali je promašio šut za pobedu, doduše sa velike udaljenosti. Džonatan Motli je takođe bio odličan sa 11 poena i pet skokova, ali je zaradio i pet faulova, zbog čega je morao ranije da izađe sa parketa, što je bilo i te kako bitno.

Partizan je sada na skoru 3-4, dok Fenerbahče ima pet pobeda i dva poraza. U narednom kolu crno-beli idu na noge Bajernu, dok će Fenerbahče opet u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi.

Foto: Starsport

Na startu utakmice videli smo seriju trojki na obe strane, ali je nešto uspešniji bio Fenerbahče. Sestina je kontrama doneo vođstvo svom timu (15:19), a onda je Motli vezao tri poena za +7. Do kraja prve četvrtine Avramović i Smailagić su postizali trojke i to nakon što je gost pobegao na deset razlike. Alen je uspeo da poentira i uz zvuk sirene za 23:27 nakon prvih 10 minuta.

U drugoj deonici je dominirao uglavnom Fenerbahče, odnosno Hejs-Dejvis koji je do poluvremena sakupio 31 indeksni poen. Vukčević, Trifunović i Smailagić su zadržali Partizan u igri, ali je Fenerbahče na veliku pauzu otišao sa rezultatom 47:56.

Pobegao je gostujući tim na +14 početkom treće deonice, ali je onda Partizan krenuo da sustiže tu prednost. Naneli je sa penala spustio na jednocifren zaostatak, kasnije je i moćno zakucao za 58:67. Anđušićev šut nije bio dobar, ali je onda sačuvao Papajanisa, koji je napravio faul i dao beku Partizana dva penala, koja su iskorišćena. Ledej je presekao loptu, a Anđušić je to nagradio trojkom. Papajanis se osramotio, jer je promašio zakucavanje, ali je Hejs-Dejvis uhvatio skok i iznudio dva penala, koja je pogodio pred kraj treće deonice – 63:69.

Foto: Starsport

Trojka Kaminskog je bila kratka, Anđušić je uhvatio ofanzivni skok, a Doužer je to nagradio pogotkom za tri – 66:69. Vilbekin je ostao sam, ali nije vratio trojku, a Naneli je promašio pod košem u poslednjim sekundama napada. Vilbekin je poklekao na prodoru, a Kaminski je sa linije penala bio polovičan. Papajanis je pogodio nakon asistencije Vilbekina, Anđušićeva trojka nije bila dobra, ali je Ponitka pod košem bio siguran – 69:71.

Motli je lako položio za +4, a Anđušićev prodor je bio sjajan. Fenerbahče je olako izgubio loptu, a Kaminski je doneo izjednačenje Partizanu. Motli se odlično kretao i zakucao, dok je Kaminski iznudio peti faul centra turske ekipe. Sa penala je bio siguran za 75:75, a Dorsi je izgubio loptu. Doužer nije pogodio za vođstvo crno-belih, pa je Dorsi to kaznio trojkom. Kaminski je poentirao pod košem, Dorsijeva trojka nije bila dobra, a centar Partizana je zakucao za vođstvo – 79:78.

Foto: Starsport

Hejs-Dejvis je napravio faul u napadu nad Ponitkom, ali je Kaminski izblokiran od Papajanisa. Dorsi u kontri nije bio uspešan, a Ponitka je promašio zicer na sjajnu asistenciju Smailagića. Vilbekin je iz prodora došao do poena za 79:80, a Doužer sa poludistance nije ubacio.

U završna dva minuta bilo je mnogo grešaka i nekoliko promašaja, Vilbeki je odveo svoj tim na +3, ali su Kaminski i Smailagić ponovo preokrenuli na 83:82. Madar je promašio sa poludistance, dok je Anđišić bio siguran sa penala, a Vilbekin takođe. Na sedam sekundi do kraja Obradović je zatražio tajm-aut. Partizan je bacio loptu iz auta u aut na pet sekundi do kraja, a Dorsi je promašio šut za pobedu.


Partizan – Fenerbahče 85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Peruga, Kovalski, Bisuel.

Partizan: Avramović 7, Jaramaz 5, Naneli 13, Anđušić 9, Doužer 5, Ledej 2, Smailagić 13, Ponitka 2, Trifunović 6, Kaminski 15, Koprivica 0, Vukčević 8. Trener: Željko Obradović.

Fenerbahče: Motli 11, Papajanis 7, Sestina 4, Hejs-Dejvis 23, Biberović 10, Madar 2, Dorsi 18, Vilbekin 9, Hazer, Mahmutoglu, Mestoglu. Trener: Dimitris Itudis.

Standings provided by Sofascore

PARTIZAN - FENERBAHČE 85:84

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar