EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Niko nije kao Željko Obradović

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Košarkaši Partizana napravili su brejk u Madridu, jer su sa 89:87 pobedili Real u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Željko Obradović je u razgovoru za srpske medije prokomentarisao utakmicu, a u prvom planu je bila timska igra i pobeda, iako je na kraju Kevin Panter postigao trojku za trijumf.

„Najpozitivnije je to što smo pobedili utakmicu. Lepota košarke je to što je krasilo ovu utakmicu. Mnogo toga se dešavalo u poslednjim sekundama, pri našem vođstvu od dva razlike koš i faul i za njih i onda ide lopta u ruke Kevinu, koji je mnogo puta do sada rešio utakmicu, kao i večeras na svoj individualni kvalitet“, započeo je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadovoljan je načinom na koji se njegova ekipa borila.

„Ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji. Imali smo neki plan za utakmicu, to nema veze sa tim što je Smailagić veoma rano dobio faulove, u drugom poluvremenu Zek i on po četvrti. Pronašli smo načine da pravimo neke postave, a da ne trpimo. Real je ozbiljna ekipa. Imali smo probleme u prvom poluvremenu u igri na donjem postu, jer nismo pokušavali da im otežavamo prijem. Primili smo dosta poene iz jedan na jedan, a i njihov ofanzivni skok je bio problem – na poluvremenu je bilo 10:8 za Real u tom segmentu. Na kraju smo dobro završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena, iako su oni imali devet poseda više od nas. To je za ovaj nivo previše i to bi moralo da izgleda neuporedivo bolje u drugoj utakmici, za koju mislim da moramo da igramo bolje i pametnije“.

Ipak, Obradović se ne zaleće i svestan je da ima detalja za analizu. Zahvalio se navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu u Madridu, a najsrećniji je bio zbog obezbeđene dve utakmice u Beogradu.

„Ima tu nekih stvari koje smo videli i koje ćemo analizirati. Hvala divnim ljudima koji su došli da nas bode, koji nas bodre tokom cele sezone, atmosfera je bila prelepa, a najpozitivnije od svega je to što smo obezbedili dve utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena i dalje, nemamo razloga da mislimo da smo nešto previše uradili, jer igramo protiv tima, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige“.

Partizan je imao minus od sedam poena u poslednjoj deonici, ali je ipak uspeo da se vrati.

„Probali smo da igramo, neki igrači su nosili agresivnost. Ulazak Madara je bio važan u drugom poluvremenu, a kad se dobije ovako utakmica treba čestitati svima, jer ovo je pobeda tima. Kao što i oni znaju da je tim najvažniji, a individualne pohvale će doći kada za to vreme dođe“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije zaboravio ni na odbojkaše Partizana, koji su osvojili triplu krunu.

„Čuo sam da su osvojili titulu, fenomenalan rezultat, čestitiam im na tome“.

Otkrio je i šta je rekao igračima u svlačionici.

„Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo jeste da igramo opuštenije sledeću utakmicu. To je prvo što sam rekao igračima u svlačionici, sledeća utakmica je ključna“, završio je Obradović.

BONUS VIDEO Šuterski obračun u Madridu: Smailagić se „užario“, Hezonja odgovorio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar