Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kaže da je nekoliko detalja presudilo u korist njegovog tima protiv Fenerbahčea.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je na gostovanju u Istanbulu pobedila Fener sa 85:76 u meču 18. kola Evrolige i Sferopulos smatra da nije samo Džoel Bolomboj, strelac 24 poena bio vitalan deo tog trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Hteo bih da čestitam svima, ne samo Džoelu, on je odradio strašan posao i odigrao jednu od najboljih utakmica karijere, ali je ceo tim uradio dobar posao, svi su bili koncentrisani. U svakom od delova utakmice, svako od njih je radio pravu stvar, pametno smo birali faulove i igrali smo strpljivo. Kad je Fener dvaput u prvoj i trećoj četvrtini imao prednost, nismo paničili, nalazili smo prave načine da ih napadnemo. Na kraju treće smo ušli u egal, a u četvrtoj četvrtini smo pokazali svoj karakter. Imali smo dobre poteze u napadu, dok smo se u odbrani bacali i žrtvovali da bismo igrali čvrsto i sprečili da postižu lake poene, što je i presudilo u meču. Mislim da smo na kraju zaslužili pobedu“, analizirao je Sferopulos utakmicu.

Pored Bolomboja, Rokas Giedraitis je imao 19 poena, a Adam Hanga 12, dok je Miloš Teodosić pomogao sa osam asistencija. Sada će svako od njih morati da odigra što je bolje moguće jer u goste stiže veoma dobra ekipa Partizana.

„Sigurno je da je druga utakmica bitna za nas jer igramo protiv najvećeg rivala, Partizana, pa sad moramo da imamo dobru psihologiju da bismo igrali veoma važnu utakmicu i protiv njih“, rekao je Sferopulos.

Osvrnuo se potom i na Nikolu Topića, koji je u meču protiv Fenera imao 19 minuta na parketu i upisao je po četiri poena i asistencije.

„Ovo je bila njegova prva evroligaška utakmica sa mnogo minuta i očekujem mnogo od njega. Jako je talentovan i igraće sve veću ulogu u ekipi. Verujem da će nam mnogo pomoći u nastavku sezone“, istakao je Sferopulos. Zvezda sada ima skor od sedam pobeda i 11 poraza u Evroligi.

BONUS VIDEO: Džoel Bolomboj (24 poena) – najbolji potezi protiv Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar