Košarkaš Crvene zvezde Džoel Bolomboj kaže da mu više od ličnog rekorda prija pobeda u meču 18. kola Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je na gostovanju u Istanbulu pobedila Makabi, što joj je drugi trijumf ove sezone nad istim timom koji je promenio dva trenera.

Ni Dimitris Itudis, ni Šarunas Jasikevičus nisu mogli da nađu rešenje za igrače Janisa Sferopulosa, samo što je ovog puta bilo daleko manje ubedljivo nego pre nekoliko meseci – 85:76.

„Definitivno je dobar osećaj. Imao sam rekord karijere pre nekoliko utakmica, sada je novi. Osećaj je sjajan, ali je još bolji osećaj kad se pobedi. Lepa konzistentnost nas kao tima, posebno jer je ovo bila pobeda na gostovanju, druga u sezoni. Prva koja je bila je protiv Makabija u Beogradu, pa to i ne računamo, ali prihvatamo i svejedno je lepo“, kazao je Bolomboj posle utakmice.

On je imao 24 poena i indeks 31 u meču sa Fenerom, a gotovo da je bio nepogrešiv iz igre. Pratio ga je Rokas Giedraitis sa 19 poena, Adam Hanga je dodao 12, a Miloš Teodosić je imao osam asistencija.

Crveno-beli su dobro odigrali drugu i četvrtu četvrtinu u kojima su bili ubedljivi protiv svog rivala sa 16:9 i 28:19.

„Menjali smo odbranu kao tim i pojedinačno smo igrali bolje jedan na jedan i to je dovodilo dotle da manje moramo da rotiramo i pomažemo jedni drugima. Hvatali smo skokove, počeli smo da ih zaustavljamo kako je meč odmicao i izvukli smo pobedu“, rekao je Bolomboj.

Na pitanje kakvi su planovi sada pošto za dva dana Zvezdi u goste stiže Partizan u Beogradu, centar ekipe sa Malog Kalemegdana kaže da nema posebnih planova.

„Nema planova, idemo u Beograd, odmaramo večeras i onda se spremamo za derbi“, zaključio je američki igrač. Zvezda sada ima sedam pobeda i 11 poraza i mora da nastavi da pobeđuje ukoliko hoće da se priključi borbi za plej-of elitnog takmičenja.

BONUS VIDEO: Glavni utisci okršaja Zvezde i Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar