Kevin Panter
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kapiten Partizana Kevin Panter objasnio je zbog čega je njegov nekadašnji prelazak u Crvenu zvezdu bio jedan od poteza koji su mu promenili karijeru.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Panter je već dve sezone u Partizanu i tu je našao svoju ulogu i ambiciju da dođe do Fajnal-fora Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Dokazao se u FIBA Ligi šampiona, bio je jedan od najboljih i u Evrokupu, a već neko vreme je jedan od najboljih i u elitnom takmičenju.

„Nisam želeo da idem iz Atine, u to vreme sam prolazio kroz dosta toga, čak i depresiju. Ali, to je jedna od najvećih odluka u karijeri, odlazak iz Olimpijakosa u Beograd. Vratio sam svoju igru, povratio samopouzdanje. Igrao sam 12 utakmica za taj tim i potom je usledila pandemija koronavirusa. Ali, igrao sam sjajno u tih 12 utakmica“, rekao je Panter u podkastu Rip & Go, prisećajući se dolaska u Crvenu zvezdu.

To mu je pomoglo da izbori naredni angažman i bolje se pozicionira na mapi na kojoj je kasnije bio MVP finala ABA lige u finalu upravo protiv Zvezde, a u dresu njenog najvećeg rivala.

„Agent mi je rekao da zna da ne želim da idem iz Atine, ali da moram. Izgubićeš, ali ćeš igrati i brzo ćeš to vratiti. I bio sam u raspoloženju: ‘U redu, šta god’. I zbog tih 12 utakmica sam dobio ugovor u Milanu. Ne bih prešao u Milano da sam ostao u Olimpijakosu. Odigrao sam dobro 12 utakmica i zato sam dobio ponudu Milana“, objasnio je Panter.

On je na tih 12 utakmica u Evroligi za Zvezdu prosečno imao po 15,9 poena i trojke je ubacivao sa neverovatnih 48,1 posto uspešnosti. Samo jednom je imao manje od deset poena na utakmici i bilo je to protiv Žalgirisa kad je ubacio pet poena.

„Malo smo pričali sa Fenerbahčeom u Turskoj, pričali smo sa nekoliko evroligaških timova, tim iz Beograda je želeo da me vrati, ali u principu Milano je bio najozbiljniji i želeo sam tamo da odem“, naveo je Panter.

U Olimpiji je potom imao 14,3 poena i posle sezone u Italiji je došao kod Željka Obradovića u Beograd gde je nastavio da briljira i u Partizanu je u prvoj sezoni imao 16,1 poen po meču u prvoj sezoni. Sada ima 13,8.

BONUS VIDEO: Kevin Panter – najbolji evroligaški potezi u 2023. godini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare