Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana polovično su započeli sezonu u Evroligi, nakon što su posle dva početna poraza došli do dve pobede.

Utisci o dobroj igri postojali su i posle poraza, ali su pobede zaokružile kompletan utisak.

Ekipa raste iz meča u meč i polako sve veći broj igrača daje ritam novoj crno-beloj kompoziciji.

PROČITAJTE JOŠ

Od početne rotacije od osam igrača u porazu od Baskonije do toga da je u dva poslednja meča Željko Obradović koristio 11 igrača u rotaciji, a čekaju se i Dvejn Vašington i Ajzea Majk koji bi uskoro trebali da zaigraju.

Što se tiče dosadašnjeg učinka u prva četiri kola, kada se podvuče crta i pogleda prosečan indeks korisnosti, izdvojila su se četvorica igrača koja u toj kategoriji imaju dvocifren učinak.

Kao najbolji igrač u prva četiri kola je neočekivano u prvi plan iskočio Tajrik Džons koji je beležio prosečan indeks 16,5. Iako nije doveden kao prva opcija, sjajni Amerikanac je već postao ljubimac „grobara“ i pokazao je da mu je repertoar u igri mnogo veći nego što se mislilo.

Drugi najkorisniji igrač za sada je Karlik Džons. Igrač kojeg su navijači „čekali“, čistokrvni plejmejker kakvog su prizivali i koji je pojačanje oko kojeg se podigla i najveća euforija. On je u prva četiri meča beležio 15 indeksnih poena u proseku i uzlaznoj je formi iz utakmice u utakmicu.

Forma raste i Sterlingu Braunu koji je bio sjajan u meču sa Makabijem i Bajernom i svoj prosek podigao na 13,2 indeksna poena. Uzevši u obzir sva pojačanja, i on je pomalo iznenadio, ali je jasno da je u pitanju talentovan napadač koji je uz to igrao i veoma racionalno.

Četvrti najkorisniji igrač od početka sezone je možda i najveće iznenađenje. U pitanju je Isak Bonga koji u proseku ostvaruje 10,5 indeksnih poena, a uz to šutira najbolje u karijeri sa 57,9 odsto za tri. Bonga je uvek važio za sjajnog igrača zadatka, ali je u Partizanu postao važan šraf i u napadu.

Iza njih na listi slede Ife Lundberg, Brendon Dejvis, Frenk Nilikina i Vanja Marinković sa zapaženijim učincima.

Kada su u pitanju pojedinačne kategorije, najbolji strelac je Sterling Braun sa 14,5 poena po meču a dvocifren prosek imaju i Tajrik Džons sa 13,5, Karlik Džons sa 11 i Isak Bonga sa 10,2 poena.

Karlik Džons je prema očekivanjima najbolji asistent ekipe sa 4,5 asistencija ispred u tom segmentu sjajnog Brendona Dejvisa koji ima tri dodavanja po meču dok preko dve asistencije po utakmici imaju i ife Lundberg, Vanja Marinković i Isak Bonga.

Tajrik Džons je najbolji skakač sa 4,2 uhvaćene lopte po utakmici, a prate ga Sterling Braun sa 3,5, Isak Bonga sa 3,2 i Karlik Džons i Vanja Marinković sa po 2,5 skokova po meču.

Najbolji kradljivci su Ife Lundberg sa 1,2 osvojene lopte i Sterling Braun sa 1,3 rampe, dok jednu po utakmici ima Balša Koprivica koji je i samo jedan meč igrao.

Iako su uzorci još uvek mali, polako se naziru uloge u redovima crno-belih, a biće još zanimljivije kada zaigraju i Dvejn Vašington i Ajzea Majk koji su na pragu povratka na teren i borbu za mesto u timu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar