Foto:Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / IPA / Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se na Fajnal-for Evrolige nakon što su u majstorici u Barseloni savladali Barselonu rezultatom 63:59 u neverovatno tvrdom meču.

Tako smo u jednom danu dva puta videli pobede gostujućih timova u petim utakmicama iako to do sada nikada ranije nismo imali. Pre toga je Fenerbahče dobio Monako posle produžetaka.

Igrač utakmice bio je srpski centar Nikola Miluttinov koji je imao 10 poena i 10 skokova i indeks 26.

PROČITAJTE JOŠ

Grčki tim, koji je drugi put u četvrtfinalnoj seriji sa Barsom slavio u gostima, tako se pridružio madridskom Realu, Panatinaikosu i Fenerbahčeu koji su taj cilj ispunili ranije.

Ekipa Jorgosa Barcokasa treću godinu zaredom plasirala se na završni turnir Evrolige.

Prethodne godine poražena je u finalu od Reala, a godinu ranije eliminisana je u polufinalu od kasnijeg šampiona Efesa.

U izuzetno tvrdoj utakmici Atinjani su ključni korak ka trijumfu napravili sredinom poslednje deonice serijom poena i odbranom kojom su zatvorili sve puteve do svog obruča.

Serija 8:0 u tom naletu ispostavilo se kao prelomna za pobedu.

Dve trojke su u tom intervalu pogodili gosti, po jednu Mekisik i Papanikolau, Mekisik je pogodio i dvojku i gosti su tada usmerili meč u željenom pravcu.

Barselona nije odustaja, a veliku priliku da vrati rezultatski egal propustila je pri vođstvu Grka 57:54. Tada je Abrines povukao napad, ali mu je Mekisik „ukrao“ loptu, koja je pripala gostima, da bi u nastavku Milutinov sam kao duh pod košem zakucao i tada već rešio utakmicu.

Abrines je potom ubacio dvojku međutim igrači Olimpijakosa nisu paničili, sigurni sa penala bili su Kenan, potom Papanikolau, za još jedan trijumf gostiju i istom danu odlučujuće serije četvrtfinala.

Olimpijakos su do pobede predvodili Mekisik sa 12, Papanikolau sa 11 i Nikola Milutinov sa dabl-dablom od 10 poena i 10 skokoca, dok su u Barseloni najefikasniji bili Laprovitola sa 17 poena i sedam skokova i Abrines sa 13 pogodaka

BONUS VIDEO Izjava i kupanje Jasikevičijusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar